Aankooptips occasions: Opel Tigra Twintop (2004-2009)

Opel kwam in 2004 met de opvolger van de Tigra die vier jaar eerder uit productie was gegaan. Alleen de naam kwam nog overeen: de nieuwe Tigra sloot aan bij het toen redelijke populaire segment van kleine cabrio-coupé’s, zoals de succesvolle Peugeot 206 CC. Opel klopte voor het ontwerp zelfs bij Heuliez aan, dezelfde Franse specialisten die ook de stalen klapdakconstructie van de 206 CC ontwierpen en bouwden. Helaas bracht het Opel niet dezelfde mate van succes. In 2009 ging de Tigra TwinTop daarom alweer uit productie. Tot die tijd was hij leverbaar geweest met 3 motoren: een benzinemotor van 90 of 125 pk. De kostenbewuste kilometervreters kozen een dieselvariant met 70 pk. Vaak met handgeschakelde vijfbak, soms een Easytronic. ------- Bekijk alle Opel Tigra Twintop occasions op Marktplaats -------

Aandachtspunten

De Opel Tigra Twintop is om verschillende redenen aan te raden: de onderhoudskosten zijn laag, hij is praktisch en heeft verfijnde rijeigenschappen. Toch zijn er ook wat punten om bij stil te staan als je er een wilt kopen: Deze cabrio heeft nog wel eens last van lekkage rond de zijruiten, de rubbers houden het water niet goed buiten. Check de voetenbak en mattenset goed op waterplekken. De nokkenassen van de 1.4 TWINPORT kunnen nog wel eens breken. Als de auto slecht start of onregelmatig loopt, zijn dit tekenen dat het de verkeerde kant opgaat. Dit wordt veroorzaakt doordat de boutjes in de nokkenas loskomen. Er is een terugroepactie geweest voor auto’s die op 1 augustus 2007 zijn gebouwd. Een stuurarm kon loslaten, maar dit is als het goed is vervangen onder garantie. Check dit in de onderhoudshistorie.

Tweedehands Opel Tigra TwinTop

Op Marktplaats staan op het moment van schrijven 126 Tigra Twintops te koop. De helft van de exemplaren heeft lederen bekleding en bijna net zoveel beschikt over cruise control. De drie meest voorkomende kleuren zijn blauw, zwart en zilver/grijs. Prijzen beginnen rond de 3.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam