Aankooptips occasions: Opel Zafira (2005-2011)

Enorme aantallen gezinnen van allerlei samenstellingen hebben de Opel Zafira al lang geleden ontdekt als praktische en ruime familieauto. Maar bij deze tweede generatie (Zafira B) kwam ook de sportieve huisvader of -moeder aan zijn of haar trekken. Want deze gezins-Opel was ook als OPC leverbaar en gaf in die hoedanigheid zelfs een Golf GTI het nakijken op de Nürburgring. Wat bleef was het handige interieur met Opels Flex-7 systeem, waarbij alle stoelen, behalve die van de bestuurder, omklapbaar zijn. Natuurlijk waren er ook tammere versies van deze succesvolle zevenzitter leverbaar. De dieselmotoren kwamen uit een samenwerking van Fiat en General Motors en alle versies stonden op de bodemplaat van de Astra H. Een prima stamboom. ------- Bekijk alle Opel Zafira occasions op Marktplaats -------

Aandachtspunten

De populaire middenklasse MPV van Opel heeft veel sterke punten, maar ook enkele zwakke: - De 1.9 CDTi-motor kent verschillende euvels: het roetfilter wil nog wel eens problemen geven, wat er uiteindelijk toe kan leiden dat de auto niet meer start. Daarnaast geven de turbo’s wel eens de geest en zijn ook de oliepomp, het vliegwiel en de dynamo gevoelig voor storingen. - De 1.6 benzine en de lichtste diesel kun je het beste vermijden, de Zafira is niet de lichtste en met zo’n relatief klein blok is het een minder fijne auto. - Bij de automaten lekt er soms koelvloeistof in de versnellingsbak waardoor deze sneuvelt. Laat de auto staan als de automaat niet soepel schakelt. - Check goed of de centrale vergrendeling goed werkt, met name het kofferdekselslot vertoont soms kuren.

Aanbod occasions

Op Marktplaats staan ruim 400 Opel Zafira B’s te koop. 20% daarvan is een diesel en 15% van de aangeboden modellen beschikt over een automaat. Prijzen beginnen rond de 1.300 euro, de meest recente exemplaren met weinig kilometers kosten iets meer dan 18.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam