Aankooptips occasions: Toyota Auris Hybrid

Het succes van deze Toyota 'Goud', want dat betekent 'Auris', kwam pas echt op gang toen in 2010 de hybride versie leverbaar werd. Deze Auris Hybrid kreeg in feite de aandrijflijn van de Prius mee en werd fiscaal-zakelijk erg aantrekkelijk in ons toenmalige belastingklimaat. Een gunstige bijtelling en een mooi milieulabel maakten deze Toyota erg aantrekkelijk om te leasen. En dat levert een ruim en gevarieerd occasionaanbod op. Wel vaak in donkere of grijze lease-tinten, hoewel wit ook vaak gekozen werd bij deze Auris. Nog een voordeel voor de occasionkoper: de techniek blijkt in de praktijk ook nog eens erg betrouwbaar. Het is tenslotte een Toyota. ------ Bekijk alle Toyota Auris Hybrid occasions op Marktplaats ------

Aandachtspunten

De Auris Hybrid is een heel slimme keuze. Het model kan zeer zuinig zijn, is heel betrouwbaar en ziet er bovendien minder 'ecologisch' uit dan sommige hybride en elektrische concurrenten. De aandachtspunten die er te noemen zijn, hebben eigenlijk uitsluitend betrekking op de hybride-techniek. De batterijen gaan bijvoorbeeld heel lang mee, 300-400.000 kilometer is geen uitzondering, maar zodra de accu op leeftijd raakt (meer dan 10 jaar), dan kan deze door ouderdom defect raken. Vervangen kost in Nederland ongeveer 1.800 euro. Verder is een aandachtspunt van iedere hybride auto dat lang stilstaan mogelijk tot problemen leidt. Iedere accu verliest zijn spanning over tijd. Als je op wereldreis gaat, is het dus verstandig om iemand eens in de twee maanden je Auris Hybrid even te laten starten en hem vijf tot tien minuten te laten lopen/ermee te rijden.

Tweedehands Toyota Auris Hybrid

Op Marktplaats staan ruim 300 Auris Hybrids te koop. Het merendeel betreft de hatchback, ongeveer een derde is stationwagen. Naast zilver of grijs komt wit als kleur het meest voor. Ruim drie kwart heeft een navigatiesysteem. Prijzen beginnen rond de 7.500 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam