Aankooptips occasions: Toyota Avensis (2008-heden)

Deze generatie Toyota Avensis is bij ons geen verkooptopper, maar dat ligt waarschijnlijk niet zozeer aan de auto zelf maar meer aan de bijtellingspercentages. Gek genoeg is deze Avensis nooit als hybride of anderszins fiscaal aantrekkelijk leverbaar geweest, zelfs de keuze in carrosserievarianten is niet overmatig. Sedan of stationwagon, meer smaken zijn er niet. Wel is er keuze uit benzine- of dieselmotoren, dus hij is zeker ook interessant voor de veelrijders. En al helemaal voor de langrijders, want de Avensis is onverwoestbaar. ----- Bekijk alle tweedehands Toyota's Avensis op Marktplaats. -----

Aandachtspunten

De Toyota Avensis is geen verkeerde keuze. De auto heeft een comfortabel onderstel en biedt veel ruimte in interieur en kofferbak. Daarnaast is hij, zoals gezegd, oerdegelijk; betrouwbaarder dan de Avensis krijg je het niet (in deze klasse). Niettemin kun je sporadisch tegen problemen oplopen. Zo heeft de 2.2 D-4D soms problemen met het regenereren van het roetfilter. Ook kan de elektrisch bediende parkeerrem wel eens vast blijven zitten. Tenslotte geeft de gasklep soms een storing, waardoor de motor alleen stationair loopt.

Tweedehands Toyota Avensis

Op Marktplaats staan een kleine 200 exemplaren van deze generatie Toyota Avensis te koop. Ruim een kwart daarvan heeft een dieselmotor en ongeveer een vijfde deel een automatische versnellingsbak. De kleuren zijn behoudend, op een enkele witte of rode Avensis na. Dik 70% van het aanbod heeft een navigatiesysteem en parkeersensoren zijn present op bijna de helft van de auto’s. Prijzen beginnen rond de 5.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam