Aankooptips occasions: Volkswagen Passat [B7] (2010-2015)

Sinds oktober 2010 draagt ook deze Passat, de B7, het huidige familiegezicht van Volkswagen. Een heel nieuw model werd het destijds niet, voorganger B6 werd flink gemoderniseerd en kreeg een behoorlijke facelift. Dat heeft als voordeel dat het model behoorlijk gerijpt is en kinderziektes niet meer voorkomen. Wat niet betekent dat de auto volkomen foutloos is, maar de degelijkheid heeft zich inmiddels wel bewezen. Met dit model werden ook een aantal nieuwe opties geïntroduceerd. Best vernieuwend waren bijvoorbeeld een navigatiesysteem met verkeersbordherkenning en Adaptive Cruise Control. Een inklapbare trekhaak is weer wat minder vooruitstrevend, maar wel erg handig. ----- Bekijk alle Volkswagen Passat occasions op Marktplaats. -----

Aandachtspunten.

Redenen om voor een Passat te kiezen zijn, naast de degelijkheid, ook de veiligheid, de ruimte en het comfort van de auto. Als je er een wilt kopen, is het echter ook goed om de mogelijke problemen in het achterhoofd te hebben. Zo is de DSG-bak redelijk storingsgevoelig; de koppelingsplaten kunnen rond 100.000 km zijn versleten. Verder komt de elektrisch bediende parkeerrem soms niet (meteen) los. Ook komt het bij de TSI-benzinemotoren voor dat de distributieketting rekt en/of de spanners slap worden. Dat is op zich al een dure reparatie, maar als die ketting een tandje overslaat, kan het tot zware motorschade leiden. Tenslotte is er een bekend probleem met de 1.4 TSI-motor (CAXA) in de Bluemotion, waarbij de turbo voortijdig de geest kan geven. Een reparatiepakket inclusief werkzaamheden ligt rond de duizend euro.

Tweedehands Volkswagen Passat

Op Marktplaats staan een kleine 600 Volkswagens Passat van deze generatie te koop. Tweederde hiervan heeft een dieselmotor, driekwart is een station en bijna een derde beschikt over een automatische versnellingsbak. Ook opvallend: meer dan driekwart heeft een navigatiesysteem en/of parkeersensoren. En mocht je comfortabele en hygiënische lederen bekleding wensen in je (toekomstige) Passat, dan kun je alsnog kiezen uit een kwart van het aanbod. Grote kans dus dat jouw perfecte Passat ertussen zit. Prijzen beginnen rond de 9.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam