Aankooptips occasions: Volkswagen Scirocco Ⅲ (2006-2012)

Volkswagens concept car IROC uit 2006 kwam twee jaar later vrijwel ongewijzigd op de markt als Scirocco van de derde generatie. Hij werd gebouwd op het platform van de Golf Ⅳ, maar benaderde bij lange na niet diens succes. In ons land had dat vooral te maken met ons leaseklimaat: de Scirocco stond te boek als coupé en dergelijke frivoliteit viel bijna zonder uitzondering buiten de vaak fantasieloze lease-opties. In feite is deze aantrekkelijke VW gewoon een driedeurs hatchback; hij ziet er alleen veel leuker uit. Hij is in ieder geval exclusiever dan de zoveelste Golf, geleased of niet. ------- Bekijk alle Volkswagen Scirocco occasions op Marktplaats -------

Aandachtspunten

De Scirocco kan bogen op goede rijeigenschappen en een relatief behoorlijke binnenruimte, ondanks de coupé-lijnen. (Mogelijke) minpunten zijn er echter ook: - De 1.4 TSI (met name de versie met 160 pk) staat bekend om problemen met de distributieketting maar ook de 122 pk versie kent zo zijn problemen. De kettingen zouden een leven lang mee moeten gaan maar knappen soms al vanaf 40.000 kilometer. Knipperende motorlampjes, stotterende motor en tikkend geluid zijn signalen dat het misgaat. Er is een coulanceregeling voor auto’s die buiten de garantie vallen maar als je geen gezeur wilt, kun je beter op zoek gaan naar een 2.0 TSI. - De versnellingsbakken zijn over het algemeen robuust maar check bij de DSG goed dat elke 60.000 kilometer de olie vervangen is. De eerste DSG’s zijn teruggeroepen voor een softwareupdate omdat de koppeling in zeldzame gevallen spontaan ontkoppelde. Check altijd even of deze update ook echt is uitgevoerd. Als bij het wegrijden een trilling in de koppeling voelbaar is, wijst dit ook op problemen. - De elektrische stuurbekrachtiging maakt soms wat bijgeluiden op lage snelheden. - Als je een variant koopt met het variabele onderstel DCC, check dan even of alle drie de rijmodi ook echt werken en controleer met name de achterste dempers op olielekkage.

Tweedehands Volkswagen Scirocco

Op Marktplaats staan een kleine 150 Scirocco’s te koop. 95% van het aanbod heeft een benzinemotor (en 5% is diesel), met vermogens variërend van een 1.4 TSI met 122 pk tot de R met 2.0 TSI en 265 pk. Ongeveer 70% is handgeschakeld (zesbak) en 30% is automaat (DSG). De Scirocco wordt sinds 2013 niet meer geleverd in Nederland, maar vaak zijn er nog wel recente(re) geïmporteerde modellen te vinden. De Scirocco houdt stukken beter zijn waarde dan vergelijkbaar uitgevoerde Golfjes. Prijzen beginnen rond de 8.000 euro en kunnen - voor rijk uitgeruste Scirocco R's - oplopen tot zo'n 40.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam