Oud vs nieuw: VW Beetle

De Volkswagen Kever is een icoon. In de afgelopen zeven decennia zagen we hem in verschillende gedaantes voorbij komen. Welke vind jij het leukste? We zetten drie generaties op een rij.
kever1

Van de eerste Kever staan er momenteel zo’n 120 te koop op Marktplaats.

De eerste kever kwam in een nogal beladen tijdperk (tweede wereldoorlog), maar toch: de eerste ‘brilletjes’ oogsten anno 2014 nog veel sympathieke blikken van voorbijgangers. Het eerste model kever is, zij het hier en daar onderweg wat aangepast, van 1937 tot 2003 in productie geweest. De laatste jaren produceerde alleen de Mexicaanse Volkswagen-fabriek het model nog. In totaal zijn er meer dan 20 miljoen exemplaren gebouwd.

Retrotrendsetter

new beetle

Inclusief bloemetje op het dashboard: de VW Beetle.

In 1997 kwam Volkswagen met de New Beetle op de proppen. Technisch was het een Volkswagen Golf IV, maar vanbuiten deelde het ronde model veel vormen met zijn ‘stamvader’. Saillant detail van de eerste nieuwe Beetle was het bloemetje op het dashboard, wat in weinig van de huidige occasions (getuige de advertenties) nog terug te vinden is. Wie op Marktplaats op zoek gaat naar een leuke New Beetle, vindt tegen de driehonderd advertenties. Prijzen beginnen rond de 1.500 euro.

Poging twee

beetle3

Deze Beetle is er alweer sinds 2011.

Het retrosucces van de eerste nieuwe Beetle viel tegen. Zeker als je het vergelijkt met bijvoorbeeld de nieuwe Mini en Fiat 500 die vanaf dag één mateloos populair zijn geweest. In 2011 deed Volkswagen nog een gooi naar een succesvol nieuw-nostalgisch model. De nieuwste Beetle (geen ‘New’ meer in de naam) is met de plattere daklijn, grotere wielen wat stoerder van snit, maar kan ‘ie op net zoveel liefhebbers rekenen als het eerste kevertje? De tijd zal het leren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam