Wie zou op tv in een A6, V50 of Golf rijden?

Brigitte Nyborg

Brigitte Nyborg

Personages uit onze favoriete televisieseries staan natuurlijk nooit in de file. Toch moeten ook zij hun weg van A naar B zien te vinden, en dan het liefst in een auto die het best bij hun karakter past. Hank Moody uit Californication zetten we uit ons hoofd want die zal nooit iets anders rijden dan een zwarte Porsche cabrio (met verplicht kapot geslagen koplamp), maar wat voor een auto zouden Brigitte Nyborg uit Borgen, Walter White uit Breaking Bad en Rick Grimes uit Walking Dead rijden?

Bewust Brigitte laat zich rondrijden in een Audi A6 hybride

Laten we beginnen met Brigitte Nyborg uit de razend populaire serie Borgen. De charismatische ex-premier van Denemarken was als regeringsleider natuurlijk gewend om rond te worden gereden in een keurig glanzende, zwarte Mercedes of Audi. Als ze merkvast is, zal ze gezien haar interesse in het milieu kiezen voor een Audi A6 Hybride. Een stijlvolle en sportieve auto die puur elektrisch kan rijden met behulp van een lithium-ion accu zodat het groene imago wordt behouden. Een gemiddelde CO2-emissie van 145 gram per kilometer doet de beroemde glimlach ook achter het stuur verschijnen.

Walter White’s V50 voldoet aan alle eisen

Walter White

Walter White

Walter White uit Breaking Bad zou echt zo maar je buurman kunnen zijn. Zoals de fans van de serie weten moet zijn auto, dankzij de veeleisende combinatie van huisvader en chemicus met het recept voor de beste meth, tegen een flinke stoot kunnen. Maar kan hij niet iets beters vinden dan zijn discutabele Pontiac Aztek? Walt zou een voorbeeld kunnen nemen aan zijn grote opdrachtgever Gustavo Fring die heel bescheiden in een Volvo stationcar rijdt. Een Volvo V50 voldoet aan alle eisen, vooral de T5 die met een topsnelheid van 240 km per uur onze antiheld bij menig achtervolging uit de brand helpt. Met zijn uitgekiende veiligheidsconstructie is de V50 bovendien extra goed bestand tegen zijwaartse botsingen. Altijd handig wanneer vervelende concurrenten onverwacht opduiken en je van de weg proberen te rijden.

De wendbare Golf R, handig om levende doden mee te ontwijken

Walking Dead lege snelweg

Walking Dead lege snelweg

In Amerika zijn de laatste tijd series populair die zich afspelen in een wereld na een grote ramp. Verlaten steden en lege wegen, dat is natuurlijk de droom van elke automobilist. Alleen jammer dat, zoals in Walking Dead, allerlei zombies je een kopje kleiner willen maken en al helemaal niet uitkijken wanneer ze oversteken. Rick Grimes, hoofdpersoon uit de serie, reist graag per paard om de verkeersopstoppingen te omzeilen. Als hij een flinke voorraad benzine weet te bemachtigen moet hij toch overwegen om een Volkswagen Golf R te nemen. Niet alleen wendbaar, wat handig is om de levende doden mee te ontwijken, maar met zijn 300 pk superkrachtig. Hebben de menseneters weer je schuilplaats gevonden? In 4,9 seconden zit je op 100 km per uur en schiet je bij hoge nood met 250 kilometer per uur over de verlaten snelwegen richting veiligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam