Aankooptips occasions: Volvo V70 (2000-2007)

Volvo. Station. Je kunt het bijna in één adem noemen. Daar kun je degelijkheid nog aan toevoegen, want het is lastig om zo’n V70 kapot te krijgen. Deze tweede generatie verscheen in 2000, met uitsluitend vijfcilindermotoren; zowel de benzine- als de dieselvariant kennen die heerlijke roffel. In 2004 volgde een facelift, waarbij de ruimte, het comfort en de spreekwoordelijke veiligheid onveranderd bleven. In 2007 verscheen de derde generatie V70. Als je de juiste vindt in een goede staat hoef je, bij wijze van spreken, de eerstkomende decennia niet meer om te kijken naar een andere auto. -------- Bekijk alle Volvo V70 occasions op Marktplaats. --------

Aandachtspunten

De Volvo V70 heeft veel pluspunten, waaronder de genoemde degelijkheid, uitmuntende veiligheid en het comfort. Er zijn slechts een paar eventuele aandachtspunten: De automaten kunnen wel eens hakerig gaan schakelen; spoelen kan dan soelaas bieden. Daarnaast kan het gasklephuis bij de benzinemotoren defect raken. Verder kunnen de diesel-injectoren van de D5, vooral bij hogere kilometerstanden, aan vervanging toe zijn.

Aanbod occasions

Op Marktplaats zijn ruim 600 exemplaren van deze generatie Volvo V70 te vinden. 40% heeft een dieselmotor, en 6% een lpg-tank. Iets meer dan de helft heeft een automatische versnellingsbak. Circa 40% heeft navigatie. Prijzen beginnen rond de 1.100 euro. Reken dan wel op een kilometerstand van minstens drie ton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam