Aankooptips occasions: Volvo C70 (1997-2013)

Volvo’s cabrio, de C70, verscheen in eerste instantie als coupé op de markt, maar de modelserie werd al snel uitgebreid met een softtop cabriolet. Deze versie werd relatief goed verkocht, Volvo werd zelfs marktleider in het premium cabrio-segment, zodat er een goed aanbod aan gebruikte exemplaren is. Dat kunnen ook varianten met een stalen klapdak zijn, want de tweede generatie C70 werd door Volvo voorzien van een dergelijke constructie. In 2010 werd de C70 flink opgefrist met een facelift en in 2012 werd Volvo’s coupé-cabriolet nog eens licht aangepast voor hij in 2013 uit productie ging. Een opvolger was er niet, maar een gebruikte C70 heeft een groot voordeel: het is een Volvo en gaat dus nog wel een poosje mee. --------- Bekijk alle Volvo C70 occasions op Marktplaats ---------

Aandachtspunten

De Volvo C70 is comfortabel, degelijk en zeer veilig, maar als je een occasion wilt kopen, is het evengoed verstandig om op de volgende zaken te letten: De C70 heeft niet de meest moderne automatische versnellingsbak en hierbij is het aan te raden om de vloeistof te controleren: het moet rood en helder zijn en genoeg gevuld. Bij iedere cabriolet occasion moet de werking van de kap goed worden gecontroleerd op soepel openen en sluiten. De rolbeugels (ROPS) kunnen bij diverse typen ongevallen actief worden. Deze schieten bij gesloten kap door de achterruit. Vind je in de goot van de kap en kofferbak glassplinters, dan is die C70 mogelijk betrokken geweest bij een ongeval.

Tweedehands Volvo C70

Op Marktplaats zijn op het moment van schrijven een kleine 130 exemplaren van de Volvo C70 te vinden. Bijna 30% heeft een dieselmotor. Driekwart van het aanbod heeft een automatische versnellingsbak. Veel van de C70’s zijn zilver, zwart en grijs, maar rood en wit zijn ook te vinden. Meer dan 80% heeft lederen bekleding en driekwart beschikt over ingebouwde navigatie. Prijzen beginnen rond de 2.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam