Elke motor op Marktplaats. Voor puur rijplezier

Veel automobilisten zien motorrijders vooral als weggebruikers die in de file ineens in je buitenspiegel opduiken of met veel lawaai voorbij scheuren, maar stiekem zou iedereen wel een motor willen bezitten. Die vrijheid, dat gemak, die fantastische sensatie om zo’n krachtige tweewieler te beheersen… er is niets wat er op lijkt. Je hebt verschillende typen en formaten motoren, maar of je nu een naked bike, een racemotor of een cruiser koopt, de rijervaring is uniek, en niet te vergelijken met het besturen van een auto. Iedere keer dat je de motor met de gashendel een paar keer laat grommen voordat je er snel maar gecontroleerd vandoor gaat, verschijnt er een glimlach op je gezicht die je de rest van de rit niet meer kwijtraakt.

Meer gevoel

Op een motor wordt je niet beschermd door een kooi of cabine, maar sta je veel directer in contact met de buitenwereld. Je ervaart de weerselementen veel beter. Je ruikt, ziet, en hoort alles veel sterker en je lijkt meer één te zijn met je voertuig. Een voertuig dat zeer alert reageert op jouw handelingen en de details van het wegdek optimaal doorgeeft; een hele pure manier van rijden.

Easy Rider of Moto GP?

Er is niet slechts één soort motor of motorrijder. Er zijn genoeg snelheidsduivels die niets liever doen dan razendsnel optrekken en links en rechts andere weggebruikers in het stof laten bijten, maar je kunt op een motor ook heerlijk toeren of cruisen. Met de wind in je haren, een passagier achterop en flink wat baggage, genietend van de Italiaanse kust of het Franse platteland. Ooit de klassieke motorfilm Easy Rider gezien, waarin Peter Fonda en Dennis Hopper per motor Amerika ontdekken, in een ultieme uiting van vrijheid? Dat idee dus.

Praktisch en betaalbaar

Een motor geeft niet alleen een heel apart gevoel, het is ook nog eens een heel praktisch vervoermiddel. Nee, het comfort en de ruimte van een auto heb je niet, maar je bent wendbaar, kunt makkelijk parkeren, en het is erg fijn om even snel in te kunnen halen of op te kunnen trekken. Daarbij zijn motoren doorgaans prima te betalen, helemaal als je ze tweedehands koopt. Bovendien kun je ze vaak voor ongeveer hetzelfde geld weer verkopen, mits je ze goed onderhoudt. Een tweedehands motor heeft als voordeel ten opzichte van een nieuw exemplaar dat je er niet extreem zuinig op hoeft te zijn. Hierdoor kun je meer ontspannen omgaan met je nieuwe aankoop.

Ronkende motoren op Marktplaats

Als je een eerste motor koopt, is het verstandig om een redelijk neutrale motor te kopen - een die niet al te gretig of te zwaar is, bijvoorbeeld - zodat je goed je eigen rijstijl kunt ontdekken. Een tweecilinder is hierbij meestal een verstandige keuze, zoals bijvoorbeeld de Suzuki GS500. Als je wat meer gevorderd bent of wel van een uitdaging houdt, kun je natuurlijk ook gaan voor een dikke Ducati Monster. En als je nostalgisch aangelegd bent, zijn er meer dan genoeg klassiekers te bewonderen in de aanbieding in de etalage van Marktplaats, zoals modellen van Zundapp of BSA. Uiteraard vind je hier ook alle noodzakelijke en nuttige onderdelen en toebehoren: helmen, motorkleding, koffers en sloten en nog veel meer. Overigens kun je voor inspiratie altijd even een kijkje nemen op de Marktplaats Pinterest-pagina.

Rappe motoren, snel gevonden

Eigenlijk is elk type motor te vinden op Marktplaats: oldtimers, enduromotoren (voor het wat ruigere werk), crossmotoren, motorscooters, motoren met zijspan, trikes… en al deze snelle of bijzondere machines zijn ook bijzonder snel te vinden. Sinds kort kun je filteren op het aantal cilinders en het vermogen. Tevens kun je aangeven of je garantie wenst en of je voorkeur uitgaat naar een zakelijke aanbieder of een particuliere verkoper. Zo vind je precies wat je nodig hebt, en is er straks geen bocht te scherp, geen berg te hoog en geen bestemming te ver. Dus maak die jongensdroom werkelijkheid en ervaar het ultieme rijplezier op jouw ideale motorfiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam