Auto = politieke keuze

Op zoek naar een nieuwe auto, maar moeite met een automerk kiezen? Geen paniek: Marktplaats geeft auto-advies. En wel aan de hand van je politieke voorkeur… Helemaal fan van Diederik Samsom? Dan is de kans behoorlijk dat Volkswagen een passend model heeft. Meer onder de indruk van Geert Wilders? Ga dan eens kijken voor een Mercedes-Benz. Deze en meer adviezen zijn gebaseerd op een uitgebreid onderzoek van Marktplaats Auto’s onder duizend personen. Doel van het onderzoek: er achter komen welk automerk bij welke politicus past.

 SP’er? Kies Opel!

Een Peugeot is volgens het onderzoek vrouwelijk, onopvallend en vernieuwend. Precies die drie eigenschappen vonden de respondenten ook passen bij Alexander Pechtold (D66). Een Opel is eerder stevig, conservatief en onopvallend. En in die eigenschappen voorziet Emile Roemer van de SP dan weer erg goed. Welk merk het beste past bij Arie Slob en (de ontslagen) Jolande Sap? Zie het in onderstaand overzicht.  

Eerst Audi, nu Volvo?

Het onderzoek werd gedaan in aanloop naar de verkiezingen van vorig jaar. Sindsdien draait alles om ‘bezuinigingen’ en ‘lastenverzwaringen’. Goeie kans dat dit beleid de politieke voorkeur verandert. En zo kan het dus zijn dat iemand die vorig jaar nog het liefst in een Audi stapte (en op Mark Rutte stemde) nu toch meer heeft met een ietwat saaie, maar oerdegelijke Volvo (en Sybrand Buma van het CDA bij nader inzien leuker vindt)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam