Ouderen: Eindelijk die droomauto

Martin Reinders, gepensioneerd fysiotherapeut, uit het Brabantse Vorstenbosch kocht zijn droomauto. “M’n eerste echte auto. Zo voelt het bijna. Altijd een Mercedes willen hebben, maar nooit gedurfd. Want ja, het was toch wel een hele uitgave. Maar nu dus toch gedaan. Een keuze met het hart? Absoluut. Maar ook rationeel. Een comfortabele wagen is niet alleen aangenaam om mee te rijden. Verhoogd comfort komt ook de veiligheid ten goede, omdat het de bestuurder in bepaalde situaties beter beschermt en ondersteunt. Als oudere chauffeurs kun je daarom bij het kiezen van een auto ook best oog hebben voor een hoge comfortfactor.”

'Een uitkomst voor onze generatie'

“We willen wel blijven rijden, ja. Natuurlijk heb ik voor mijn werk geen auto meer nodig. Maar een auto is zoveel meer! Wat ik bedoel? Vrijheid. Mijn vrouw en ik zijn allebei gek op de natuur. Een paar keer per maand gaan we naar de Veluwe. De fietsen mee op de twinny load. Zelfs op mijn leeftijd blijf ik in eigen land nog plekjes ontdekken die mij versteld doen staan. Met een auto kom je tenminste nog eens ergens. In die zin is het voor onze generatie echt een uitkomst. Stel je voor dat we geen auto zouden hebben; we zouden de stad niet uitkomen.”

'Van niemand afhankelijk'

“Openbaar vervoer? Mooi dat het er is, daar niet van. Maar voor ons geen alternatief. Eenvoudig, omdat we niet gebonden willen zijn aan vaste instapplaatsen. Voor onze uitstapjes kiezen we liefst iedere keer een andere bestemming. Het is niet echt handig als je telkens moet uitzoeken hoe je daar komt. Gelukkig verkeren we allebei in goede gezondheid. Maar het kan natuurlijk dat een van ons slecht ter been zou worden. Heb je toch een probleem als je met openbaar vervoer moet reizen. Met de auto reis je echt van deur naar deur, ben je van niemand afhankelijk.” “Het verdwijnen van buurtwinkels, bushaltes en postkantoren dwingt je tot het afleggen van grotere afstanden, zeker als je net als wij achteraf woont. Bij de aanschaf van deze auto heb ik vooral gelet op luxe en comfort. Ik moet toegeven dat dit veel meer speelt dan 20 jaar geleden. Van wat ik hoor in onze kennissenkring, speelt daarnaast het gemak een rol. Wat ik veel zie is dat ze een auto kiezen met hoge instap.

'Eindelijk mijn droomauto'

“Ik heb deze auto gekocht bij een merkdealer. Waarom? Toch wel vanwege de behoefte aan extra zekerheid. Aanschafprijs was voor mij niet de allerbelangrijkste afweging. Ik wil zeker niet beweren dat andere garages niet betrouwbaar zouden zijn, maar als ik voor de uitstraling van een Mercedes kies, hoort daar de zekerheid van een merkdealer gewoon bij. Ik moet zeggen, we hebben hem nu een jaar, maar nog geen moment spijt gehad. We hebben al heel wat ritjes samen gemaakt en ik voel me als een koning dat ik eindelijk de auto van mijn dromen rij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam