10 gezinsauto’s

Op zoek naar een gezinsauto met veel ruimte voor inzittenden en bagage, fijne rijeigenschappen voor lange afstanden, en praktische oplossingen? Hieronder tien veel bekeken modellen op Marktplaats:

1. BMW X3

BMWX3 De SUV-achtige BMW X3 biedt ruimte genoeg voor vijf personen, heeft een grote kofferbak, en rijdt verfijnd en sportief.

2. Citroën C4 (Grand) Picasso

Picasso De Picasso rijdt makkelijk en comfortabel en is een van de ruimste MPV’s die er zijn. In twee groottes verkrijgbaar, voor vijf of zeven passagiers.

3. Ford C-Max

C-Max In 2003 introduceerde Ford de Focus C-Max (later gewoon C-Max). Zoals de naam suggereert, is het model gebaseerd op de zeer succesvolle Ford Focus. Maar dan in MPV-uitvoering, dus hoger en ruimer. Met de vertrouwde goede wegligging en direct stuurgedrag.

4. Honda CR-V

Honda CR-V Een robuuste SUV, deze CR-V, met veel ruimte, aardig wat trekkracht en sportieve eigenschappen, en niet eens zo heel erg verkwistend.

5. Kia Carens

Carens De oudere generaties waren weinig verfijnd maar Kia heeft het nu op orde, met deze prima rijdende en zeer goed betaalbare zevenzitter.

6. Nissan Qashqai

Qashqai De Qashqai heeft als crossover niet de sportieve eigenschappen van een echte SUV, maar hij heeft een prettige, hoge zitpositie, meer ruimte dan een gemiddelde hatchback en rijdt uitstekend.

7. Opel Meriva

Meriva Al jaren een groot verkoopsucces en met reden: deze MPV van Opel is veelzijdig, praktisch en rijdt als een zonnetje.

8. Renault (Grand) Scénic

scenic De Renault Scénic komt perfect tegemoet aan de eisen van een (groot) gezin. De auto heeft een variabel interieur met heel veel bergruimte. Ook is hij aangenaam comfortabel geveerd. Als Grand Scénic biedt hij plaats aan maar liefst zeven personen.

9. Skoda Octavia Combi

OctaviaCombi Een gestroomlijnde stationwagon met flink wat ruimte en vertrouwde Volkswagen-kwaliteit.

10. Volkswagen Golf Variant

GolfVariant Deze lekker ruime stationwagon-uitvoering van de Golf is in 2014 uitgeroepen tot Gezinsauto van het Jaar. Het rijgedrag houdt het midden tussen comfortabel en dynamisch en de auto heeft verder de kwaliteit van een normale Golf: gewoon goed dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam