Waan je een agent in je eigen Rijkspolitie Porsche 911 Targa

Ken je ze nog? De Porsches van de Rijkspolitie die vanaf 1962 over onze snelwegen bliezen? De eerste jaren waren het 356's cabriolet, maar al snel deed de iconische 911 Targa z'n intrede. Toen de Rijkspolitie in 1993 werd opgeheven, betekende dat ook het einde van de grootste Porsche-vloot ter wereld (waarover we eerder al dit schreven). De 911's Targa werden verkocht aan particulieren en in de meeste gevallen ontdaan van hun politie-uniform. Niemand voorzag toen nog de grote waardestijging van klassieke Porsches die we de afgelopen jaren hebben gezien; de Rijkspolitie-Porsches vergaarden ondertussen cultstatus. Vanzelfsprekend nam daarmee de interesse in de klassieke oranjewitte Duitsers toe. Er staat nu een exemplaar in uitmuntende staat te koop op Marktplaats. Het gaat om de Alex 12-47 (Alex naar Alexanderkazerne, de locatie van de centrale) die in mei 1977 in gebruik is genomen als reserveauto.

Die mag je dan weer niet gebruiken op de openbare weg…

In de afgelopen jaren is de auto volledig in originele staat teruggebracht, met gebruik van uitsluitend originele onderdelen. En het mooiste is dat je er gewoon de openbare weg mee op mag; de Rijkspolitie bestaat immers al meer dan 20 jaar niet meer.

Net echt

Wil je liever een wat nieuwere Rijkspolitie-Porsche? Hou dan Markplaats in de gaten, er staan geregeld meer Alexen te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam