10 zuinige auto’s

Op zoek naar een zuinige auto? Hieronder tien populaire modellen op Marktplaats.

1. Citroën C4 Cactus

cactus 1.2De Citroën C4 Cactus 1.2 eVTi maakt indruk met zijn bescheiden verbruik. En dat als automaat en met een benzinemotor. Niet alles is in een hokje te plaatsen.

2. Citroën DS 3

DS3 De DS3 presteert heel goed met zijn 1,6 liter dieselmotor en is een prachtige verschijning op de weg. Wie zei dat zuinig niet stijlvol kan zijn?

Fiat Panda

Panda De Panda is al jarenlang een vaste waarde voor Fiat. En dit veelzijdige en comfortabele kleintje rijdt met de TwinAir 0,9-litermotor ook nog eens heel voordelig.

Ford Fiesta

Fiesta De wegligging van de populaire Fiesta is erg goed en de auto schakelt soepel. De Econetic 1.6 TDCi dieselmotor is zuinig, krachtig en redelijk stil.

Lexus CT 200h Hybrid

Lexus Ct 200h Toyota’s luxemerk Lexus heeft met de CT 200h een zeer zuinige hybride in het assortiment. Met een rustige rijstijl kun je in deze comfortabel en zeer goed afgewerkte auto een verbruik van 1 op 19 halen.

Mazda 3

Mazda3 De Mazda 3 laat zien dat er niet per se een kleine motor in een auto hoeft te zitten om zuinig te kunnen rijden. Zo heeft de 2,2-liter dieselmotor SkyActiv uit 2015 een aangenaam laag verbruik. Vooral op lange stukken.

Opel Corsa

OpelCorsa De Opel Corsa is al tijden een vertrouwde aanwezigheid in de compacte klasse, waar ook de Volkswagen Polo en Ford Fiesta toe behoren. Hij biedt een prettige combinatie tussen comfort en veiligheid en de 1.3 CDTi dieselmotor is aan te raden voor gunstige verbruikscijfers.

Renault Clio

ClioEcoAuthentique De Renault Clio wordt alsmaar beter. Het geliefde compacte model heeft een goede afwerking, flink wat ruimte en met name de 1.5 dCi Eco dieselmotor is bijzonder vriendelijk voor de portemonnee.

Skoda Octavia

Octavia TDI De zeer populaire Skoda Octavia combineert fijne rijeigenschappen met veel ruimte en, vooral in de Greenline Ambition 1.6 TDI-uitvoering, een laag verbruik.

Toyota Auris Hybrid

AurisHybrid De Toyota Prius was lange tijd de zuinigste in zijn soort, en tevens de eerste in grote aantallen geproduceerde hybride, maar de hybrideversie van de Auris, Toyota’s compacte middenklasser, heeft zelfs nog betere verbruikscijfers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam