De top 10 beste autocommercials allertijden

De snelle reclamejongens doen er meestal alles aan om je televisiebezoek abrupt te onderbreken en een lading aan zooi over je uit te storten. Van Tatjana Simic die je een sportschoolabonnement probeert aan te smeren tot de commercials van de Plus supermarkt. Gelukkig hebben zij in het verleden ook genoeg moois afgeleverd zodra het op vier wielen reed. Het onderstaande rijtje autocommercials is dan ook volledig subjectief en absoluut bediscussieerbaar, maar wel de leukste manier om reclame te kijken. Mis jij jouw favoriet in dit rijtje, laat ‘em dan achter in de comments. 10. Toyota - The human touch Ondergetekende had deze commercial nog nooit gezien. Dus de eerste in deze top 10 is een ontdekking. Hoeveel personen tel jij in deze auto?
Toyota: The human touch

Toyota: The human touch

9. Volvo 940 Estate – More car for your money Gelukkig hebben we tegenwoordig de stoere C30, de knappe V60 en de typische Volvo stationwagen, de V70. Een reclame uit vervlogen tijden.
Volvo 940 Estate

Volvo 940 Estate – More car for your money

8. Kia –Soul Hamster De Koreanen briefden het reclamebureau vast met: “We willen gangsters in New York”, maar kregen vervolgens hamsters in New York. Eigenlijk maakt het ook niet uit, het zette het merk wel even goed op de kaart. Zonder echt irritant te worden, want doorgaans zijn hamsters dat, is deze reclame er toch in geslaagd Kia cool te maken.
Kia Soul Hamster

Kia: Soul Hamster

7. Citroen C4 Transformer Een lekker electroplaatje, danspasjes van de choreograaf van o.a Justin Timberlake en de avant-gardistische (toendertijd althans) Citroen C4. De timing van de lancering was perfect aangezien de Transformers film van Michael Bay wereldwijd een succes was.
Citroen C4 Transformer

Citroen C4 Transformer

6. Audi – Slowest car we’ve ever built Een slimme en sfeervolle commercial van Audi. Door hun premium model in te zetten als graadmeter zegt de bouwkwaliteit van Audi iets over al hun modellen. Van de A1, goedverkochte A4 en A6 tot de PC Hooft-tractor Q7.
Audi – Slowest car we’ve ever built

Audi: Slowest car we’ve ever built

5. Renault Clio MTV – Get up Ah Het is alweer een tijdje geleden, maar kennen jullie deze nog? De commercial waardoor iedereen in Nederland weer James Brown begon te zingen op de meest onzinnige momenten.
Renault Clio MTV – Get up Ah

Renault Clio MTV – Get up Ah

4. Fiat Panda – Lach iedereen uit Alle sterke eigenschappen van de panda zitten in deze commercial. Toegegeven, het gelach van de bebrilde hoofdpersoon wordt wel vervelend. Gelukkig wisten de makers dit ook en bestraffen zijn arrogantie aan het einde door de sterke arm der wet.
Fiat Panda – Lach iedereen uit

Fiat Panda – Lach iedereen uit

3. Peugeot 206 – India Ze hebben bij Peugeot goed gekeken naar Leepu (van discovery’s Chop Shop) en zijn werkwijze en kwamen met een gigantische Indiase hit in de Nederlandse reclameblokken.
Peugeot 206

Peugeot 206 – India

2. Ford Fiesta – Rock it like Block Viraal is dit de sterkste autocampagne ooit. De Gymkhana filmpjes van rally rijder Ken Block zijn al miljoenen keren bekeken. Daarom een terechte tweede plaats.
Ford Fiesta – Rock it like Block

Ford Fiesta – Rock it like Block

1. Volkswagen Beetle – Snow Plow Ok, echt origineel is het niet om Volkswagen op 1 te zetten, maar misschien heeft het merk na 50 jaar lang scherpe reclames het wel verdiend. ‘Das Auto’ reclames zijn gevat, grappig en altijd duidelijk. De terechte winnaar!
Volkswagen Beetle – Snow Plow

Volkswagen Beetle – Snow Plow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam