Hipsters opgelet: oldtimerregeling definitief van de baan

Hipster Je ziet ze regelmatig voorbijkomen op de rechterbaan. Flinke baard, een strak naar achter gekamd kapsel met een opgeschoren nek, een zwarte bril met dik montuur en een met tattoos behangen armpje nonchalant op het stuur van een cult oldtimer,... Hipsters!. Waarmee kan de hipster zich beter onderscheiden dan met een auto? Auto’s Het geveneft tenslotte het gevoel van onafhankelijkheid, eigenwaarde en vrijheid en dat voor de hipster natuurlijk uitstekend van pas..

Oldtimerregeling

Maar hipsters in Nederland hebben een probleem. Nu de Tweede Kamer definitief heeft ingestemd met het afschaffen van de oldtimerregeling, zullen zij naast de belastingvrije dieselaars ook achter hun opgeschoren oren gaan krabben. Want wat gaan ze doen met die mercedes w123 op slaolie zodra ze de volle mep moeten betalen? Je hebt het al geraden: op zoek naar wat anders. Hierbij dus een voorspelling van aantal modellen die in 2014 waarschijnlijk in prijs gaan stijgen omdat er een enorme hipster-vraag naar komt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Volkswagen

Volkswagen doet het goed bij hipsters. Tenslotte is de godfather van de hipster de hippie uit de jaren ’60 en ’70. En die reden graag rond in een transporter busje. Aangezien die niet te betalen zijn, moet de hipster op zoek naar een goed alternatief. De Volkswagen Polo is de hipster waarschijnlijk te burgerlijk. Daarom zullen de superzuinige Lupo 3L en eigenzinnige Up’s niet aan te slepen zijn in 2014.

Renault

De zuinige twingo gaat aankomend jaar ook sky high. Gelukkig zijn er veel tweedehandsjes van het eerste type twingo te vinden rond de €2000,-. Maar een groter probleem gaat het worden met de tweede generatie die sinds 2007 op de markt is. Ik voorspel vooral een flinke afname van de versies met customization options. De ZZP-ende hipster zet liever een Kangoo op de zaak. Licht, zuinig en ruim.

Volvo

Van oudsher rijden hipsters graag rond in benzineslurpende volvo 240’s. De ultieme ‘daddy’s car’. Maar er moet gezegd worden, deze tanks zijn betrouwbaar, ruim en rijden goed (en lang) op LPG. Aangezien de hipster merktrouw is zullen zij op zoek gaan naar een goed Zweeds alternatief. De Volvo C30 valt dan direct in de smaak. Heeft de hipster kinderen, dan zal de keuze waarschijnlijk vallen op een Volvo V40. Het liefst de Drive-E. Die is toch net even wat stoerder dan een Prius.

Advies

Mocht u dus op zoek zijn naar één van bovenstaande auto’s, onderneem dan per direct actie. Voor u het weet is het 2014..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam