Autosalon van Genève: crossovers van Mitsubishi, Range Rover en DS

De autosalon van Genève opent deze week haar deuren. In de aanloop naar deze belangrijke autobeurs hebben enkele fabrikanten hun nieuws al onthuld. De crossover is nog steeds erg populair, zoals blijkt uit deze drie aangekondigde nieuwelingen. Klik hier voor alle SUV's, 4x4's en crossovers op Marktplaats.

Mitsubishi Eclipse Cross

Met de Eclipse Cross stoft Mitsubishi een oude typeaanduiding af. Van 1992 tot 1999 leverden de Japanners twee generaties van de Mitsubishi Eclipse, een tweedeurs sportcoupé. Zoals de hippe toevoeging 'Cross' al verraadt, heeft het nieuwe model daar echter niets mee te maken. De nieuwe Eclipse Cross vult als – inderdaad – crossover de ruimte tussen de ASX en de Outlander. Het model heeft een opvallend design dat met zijn grote grille en scherpe vouwen sterk aan Lexus doet denken. Een aandachttrekker is bijvoorbeeld ook de achterzijde met daarin een over de hele lengte doorlopend derde remlicht en een scherpe vouw die niet alleen esthetisch is. De knik herbergt een gesplitste achterruit. Binnenin hebben de ontwerpers dezelfde ontwerplijn gevolgd. Op de foto is bovendien te zien dat de Eclipse Cross een head-up display krijgt. Als voorlopige motoren hebben de Japanners een 1.5 benzine met turbo aangekondigd en een 2.2 dieselmotor. Eerstgenoemde is gekoppeld aan een CVT-automaat, de diesel krijgt een achttraps automaat mee. Vierwielaandrijvig is standaard, waarmee dit model zich in zijn segment zal onderscheiden van veel concurrenten. De nieuwe Mitsubishi staat in de herfst in de showrooms.

Land Rover Range Rover Velar

De Range Rover-familie van Land Rover wordt 1 maart officieel uitgebreid met de Range Rover Velar. Om die reden is momenteel nog geen ander beeld beschikbaar. De fabrikant van terreinauto's plaatst de coupé-SUV tussen de Range Rover Evoque en de Range Rover Sport in. De modelnaam is afgeleid van de eerste prototypes van de Range Rover die in 1969 eveneens de aanduiding Velar droegen. Het is afgeleid van het Italiaanse 'velare' wat versluieren betekent (de Engelsen wilden de echte naam nog geheim houden). De Range Rover Velar deelt zijn aluminium bodemplaat met de Jaguar F-Pace. Het motorenaanbod komt daar, naar verwachting, dan ook mee overeen met een 180 pk viercilinder turbodiesel als basis en daarboven zescilinder benzineversies (340 tot 380 pk) en een diesel van 300 pk. De zescilinders krijgen een achttraps automaat. Het nieuwe model verschijnt nog dit jaar op de markt.

DS 7 Crossback

DS, sinds 2014 het nieuwe (luxe)merk van Citroën, dat - net als Peugeot, Citroën zelf en sinds 6 maart 2017 ook Opel - deel uitmaakt van de PSA-Groep, presenteert in Genève het eerste in eigen beheer ontwikkelde model: de DS 7 Crossback. Dit in tegenstelling tot de DS 3, de DS 4 en de DS 5 die eigenlijk vernieuwde varianten van bestaande Citroën-modellen waren. De DS 7 Crossback heeft dezelfde basis als de Peugeot 3008, maar zit, net als het merk DS, wat meer in de premium hoek. De compacte crossover is herkenbaar aan de grille en koplampen waarvan de vormgevingen met elkaar verweven zijn. Dit ontwerpkenmerk is door het merk 'DS Wings' gedoopt en gaan we op toekomstige modellen terugzien. DS doet de premium doelstelling binnenin gestand met leren bekleding dat in aparte patronen gestikt is, hoogwaardige materialen en twee grote schermen. Er komt een keur aan elektronische systemen beschikbaar waarvan een nachtzichtassistent en een parkeerhulp die naast de besturing ook gas en rem bedient, het meest noemenswaardig zijn. Ook belooft DS met 'DS Connected Pilot' tot op hogere snelheden autonome functies. De DS 7 Crossback komt dit voorjaar in twee varianten naar ons land: een 225 pk sterke benzinemotor en een diesel met 180 pk. Voor 2019 belooft DS bovendien een plug-in hybride met een nieuwe, 300 pk sterke aandrijflijn, E-Tense gedoopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam