Aankooptips occasions: Audi TT (1998-2006)

Audi’s conceptcar TT kwam in 1998 bijna ongewijzigd op de markt en werd een succes, al werd de styling lang niet door iedereen gewaardeerd: het was een geval van you love it or you hate it. Dat de 'haters' in de minderheid waren, blijkt wel uit het ruime aanbod gebruikte exemplaren, dat bestaat uit coupés en roadsters. De sterkste TT’s hebben de 3.2 liter VR6-motor onder de kap, de overige motoren zijn vijfkleps viercilinders met turbo. Varianten met de lichtste motorisering hebben optioneel quattro-vierwielaandrijving, bij de sterkste versies is dit standaard. ------- Bekijk alle tweedehands Audi's TT op Marktplaats. -------

Aandachtspunten

De nog steeds modern ogende TT is een fijn sturende auto met goede prestaties en bovendien een redelijk brandstofverbruik van de turbomotoren. Maar er zijn wel wat punten om op te letten bij de aanschaf van een tweedehands exemplaar: In de beginjaren waren er (met name in Duitsland) veel hoge snelheids-crashes. Naar aanleiding daarvan kon de TT worden uitgevoerd met een achterspoiler, ESP en wijzigingen aan de wielophanging. Niet iedere eigenaar heeft dat gedaan, denk goed na of je een TT zonder die wijzigingen wel wilt hebben. Er kunnen problemen zijn met de stabilisatoren voor en achter: luister om hierachter te komen naar rammels en bonken tijdens het rijden. En hoor je windruis langs de ramen als je tussen de 80 en 130 km/u rijdt? Dan moeten de ramen opnieuw worden afgesteld. Als de DSG-bak (automaat met dubbele koppeling) van de V6 hapert bij het wegrijden of niet soepel schakelt, sla die TT dan maar over.

Tweedehands Audi TT

Op Marktplaats zijn ruim 200 exemplaren van de eerste generatie Audi TT te vinden, waarvan 40% roadsters (en 60% coupés). Twee derde van het aanbod betreft de instapmotoren met 150 of 180 pk en slechts 5% heeft een automatische versnellingsbak (DSG). De meeste TT’s hebben lederen bekleding. Prijzen beginnen net onder 3.000 euro voor de coupé en rond de 4.000 euro voor de roadster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam