Review: Audi A4 Avant [VIDEO]

De vorige generatie A4 kreeg het lastig door onder andere de eerder vernieuwde BMW 3-serie en Mercedes C-klasse, en de Jaguar XE als nieuwkomer. De Audi A4 is nu echter compleet vernieuwd en weer klaar om te concurrentie aan te gaan.

Motoren

Op het eerste gezicht is er weinig schokkends te zien in het motorenaanbod. Interessant is wel dat de Audi A4 ook als G-tron versie verschijnt: een tweeliter motor die geschikt is voor het rijden op gas. Toch zullen de meest populaire motoren in Nederland de 1.4 TSI en 2.0 TDI worden, die beide 150 pk produceren. Krachtigere motoren zijn er ook. De sterkste versie op benzine levert 252 pk en de sterkste diesel zelfs 272 pk.

Geweldig interieur

Waar bij de concurrentie van BMW (met de 3-serie) en Mercedes (met de C-klasse) nog altijd wel iets valt aan te wijzen dat net even wat minder is afgewerkt, is dat bij de nieuwe Audi A4 totaal niet het geval. Mooie materialen en een heel goede afwerking zorgen voor een geweldig interieur. Daarnaast is de A4 nu ook te bestellen met Audi Virtual Cockpit, dat we eerder al zagen bij de Audi TT en Volkswagen Passat. Om te zorgen dat de digitale tellers vloeiend verschijnen op het 12,3" scherm wordt de snelheid 60 maal per seconde gemeten. Het ziet er erg indrukwekkend uit, maar biedt voor sommige mensen misschien teveel functionaliteiten en informatie.

Lange optielijst

Dat Audi lange lijsten vol met te kiezen opties heeft, is al geen nieuws meer. Ook bij de nieuwe Audi A4 valt er weer ontzettend veel aan te vinken. Naast de standaardopties als grotere motoren, vierwielaandrijving en een automatische versnellingsbak zijn er een hoop opties die het rijden nog comfortabeler kunnen maken. Rijden in de file is erg vervelend maar wordt met een combinatie van Audi active lane assist en adaptive cruise control met Stop&Go een stuk aangenamer. Andere opties zijn: cross traffic assist, uitstapwaarschuwing, collision avoidance assist en een afslagassistent die kijkt of je geen tegemoetkomend verkeer over het hoofd ziet.

Conclusie en prijs

De nieuwe Audi A4 is te bestellen vanaf ongeveer 35.000 euro. Een prijs die vooral door de lange en prijzige optielijst gemakkelijk erg snel kan oplopen. Het interieur en de rijeigenschappen zijn uiteindelijk de voornaamste punten waarmee de Audi A4 het de concurrentie erg moeilijk gaat maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam