Vijf ideale roadtrip-auto’s onder de 1000 euro

Ben je nog jong (van geest) en heb je zin in avontuur deze zomer? Organiseer dan een roadtrip met vrienden! Voor nog geen 1000 euro heb je een ruime reisauto waarmee je met minstens vijf personen plus bagage op vakantie kunt. We hebben tussen het auto aanbod op Marktplaats gezocht naar de vijf meest ideale auto’s voor een roadtrip.

Belangrijkste eisen

De auto’s in deze top 5-selectie voldoen allemaal aan vijf belangrijke eisen voor een geschikte roadtrip-auto: veel ruimte, veiligheid, comfort, betrouwbaarheid en natuurlijk een voordelige aanschafprijs. Daarnaast heb je ze al voor 1000 euro of minder.

Chrysler Voyager

En_Vijf ideale roadtripauto’s onder de 1000 euro-Marktplaats foto Chrysler 600 px De Voyager van Chrysler is een Amerikaanse Multi Purpose Vehicle (MPV) die plaats biedt aan zeven personen. De eerste en middelste rij stoelen zijn zogeheten ‘captain chairs’. Met een dubbele armsteun en een extra breed zitvlak bieden deze stoelen veel comfort. Wie de extra luxe plaatsen tijdens de roadtrip mogen innemen? Dat zal de nodige discussies opleveren. Loten misschien?

Mercedes 200-serie

En_Vijf ideale roadtripauto’s onder de 1000 euro-Marktplaats foto Mercedes 600 px Betrouwbaarheid en luxe tegen een flinke meerprijs (vanwege de kostbare opties) staan synoniem voor de 200-serie van Mercedes. Het is dan ook niet voor niets dat deze auto nu nog steeds als taxi gebruikt wordt. De 200-serie biedt plaats aan vijf personen en de auto is voorzien van een automaat en airco. Naast deze eigenschappen ziet de klassieke Mercedes er ook nog eens erg gaaf uit.

Volvo 850 Estate

En_Vijf ideale roadtripauto’s onder de 1000 euro-Marktplaats foto Volvo 600 px Auto’s van de Zweedse fabrikant Volvo staan (voornamelijk) om twee eigenschappen bekend: veiligheid en betrouwbaarheid. Volvo’s met ruim 500.000 kilometers op de teller zijn geen uitzondering en rijden nog steeds dagelijks rond. De technische betrouwbaarheid is dan ook de belangrijkste reden om voor een Volvo als roadtrip-auto te kiezen. Deze 850 Estate biedt daarnaast voldoende zitplaats aan vijf personen en achterin bevindt zich een grote bagageruimte met genoeg plaats voor alle bagage.

BMW 5-serie Touring (E34)

En_Vijf ideale roadtripauto’s onder de 1000 euro-Marktplaats foto BMW 600 px De 5-serie van BMW is al jaren een populaire reisauto. De betrouwbaarheid en luxe zijn vergelijkbaar met de 200-serie van Mercedes. Ook deze Duitser is voorzien van een automatische versnellingsbak en airconditioning. De kofferruimte biedt voldoende plaats voor alle bagage en ook de vijf zitplaatsen zijn lekker ruim.

Renault Espace

En_Vijf ideale roadtripauto’s onder de 1000 euro-Marktplaats foto Renault 600 px De Renault Espace is een zeer comfortabele reisauto en biedt net als de Chrysler Voyager plaats aan zeven personen. Dit exemplaar betreft een automaat, dus ideaal voor de lange afstanden en voor eventuele files. Alle zitplaatsen achter de bestuurders- en passagiersstoel zijn overigens uitneembaar. Op deze manier kun je nog meer beenruimte creëren of de bagageruimte vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam