Top 5 slechtst verkochte auto’s van 2013

Cadillac CTS
Een nieuw jaar biedt altijd de leuke mogelijkheid eens terug te kijken. Welke auto's raakten de diverse importeurs in 2013 aan de straatstenen niet kwijt? In de verkoopstatistieken van vorig jaar bungelt een hele trits auto's onderaan. Maar liefst 25 verschillende modellen wisten in 2013 slechts één nieuwe eigenaar te vinden. We pikken er vijf uit. Exotische sportauto's en uitgerangeerde merken (zoals Saab) en modellen (zoals de Tesla Roadster die sinds 2012 uit productie is) laten we buiten beschouwing. Maar liefst drie Amerikaanse modellen mogen zich dan verheugen in een plek op deze plaats. Auto's uit het land van de hamburger hebben bij ons – en eigenlijk in heel Europa – nog nooit potten kunnen breken.
 1. Cadillac SRX
  Cadillac SRX

  Cadillac SRX

  Met deze terreinmastodont wist GM in 2012 nog wel vijf kopers te verleiden. Je vraagt je af waarom eigenlijk, als een vergelijkbare M-klasse (de ML 350) voor 17.000 euro minder in de prijslijst staat (74.400 euro).
 2. Chevrolet Camaro
  Chevrolet Camaro Z28

  Chevrolet Camaro Z28

  Met slechts twee verkochte exemplaren in 2012 hield de populariteit van deze Amerikaanse sportauto ook toen al niet over. Zijn onderscheidende ontwerp is voor ons kennelijk te schreeuwerig. Met een prijs van een dikke 90 mille is hij ruim 40.000 euro goedkoper dan bijvoorbeeld een Jaguar XK, maar toch kozen in 2013 zeven kopers wel voor deze meer gedistingeerde Brit.
 3. Mercedes CL
  Mercedes CL

  Mercedes CL

  De 'tweedeurs S-klasse' is door zijn combinatie van een hoge prijs en de beperkt bruikbare coupévorm altijd al zeer exclusief geweest. Zowel in 2011 als in 2012 verkocht Mercedes er nul, waardoor de CL dankzij die ene koper in 2013 met stip stijgt.
 4. Cadillac CTS
  Cadillac CTS

  Cadillac CTS

  Alweer een Cadillac, deze keer de CTS. De auto (leverbaar als vierdeurs sedan, vijfdeurs stationwagon en tweedeurs coupé) heeft de eervolle taak het op te nemen tegen topversies uit de BMW 5-serie, Mercedes E-klasse en de Audi A6 en Audi A5. Bij de slechte verkoopcijfers speelt mee dat het model dit jaar wordt vervangen, maar zowel in 2011 als in 2012 wist de importeur ook slechts vijf exemplaren te slijten.
 5. Mitsubishi Pajero
  Mitsubishi Pajero

  Mitsubishi Pajero

  Als luxe terreinauto is de Toyota Land Cruiser de echte concurrent voor de Mitsubishi Pajero. Waar de Land Cruiser in 2013 echter net is vernieuwd, kreeg de Pajero zijn laatste facelift in 2011. het model loopt al mee sinds 2006. Toyota wist zowel in 2012 als in 2013 ruim veertig exemplaren van de Land Cruiser aan de man te brengen. De Mitsubishi Pajero opereert al enkele jaren in de marge. Op de Tokyo Motor Show van 2013 heeft Mitsubishi weliswaar een studiemodel voor de nieuwe Pajero laten zien, maar verder is hierover nog niets bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam