Aankooptips occasions: Citroën C2 (2003-2010)

De compacte, vierpersoons Citroën C2 kwam in 2003 als opvolger van de Citroën Saxo op de markt. De fabrikant kwam al na twee jaar met de facelift. Hij is alleen geleverd als driedeurs hatchback en had altijd voorwielaandrijving. In 2010 volgde de Citroën DS3 de C2 op. De Citroën C2 staat op een ingekorte bodemplaat van de Citroën C3. De C2 is direct herkenbaar aan de typische, omhoog lopende taillelijn ter hoogte van de achterste zijruiten. Hoewel het een vierpersoons model is en de twee voorstoelen ruim plaats bieden, is de achterbank ruimtetechnisch vooral bedoeld voor kinderen. De kofferbak is eveneens klein, maar handig is wel de tweeledig te openen kofferklep. Door de in delen neerklapbare achterbank kun je de hoeveelheid ruimte bovendien maximaal benutten. Met de facelift van 2005 heeft Citroën vooral de kwaliteit van het interieur verbeterd door hoogwaardiger materialen toe te passen.

Uitrusting

De standaard uitrusting van de Citroën C2 bestaat onder meer uit centrale vergrendeling en stuurbekrachtiging. Dankzij een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en een zowel in lengte als diepte verstelbare stuurkolom vinden bestuurders van uiteenlopende lengtes makkelijk een goede zitpositie in de C2. De standaard veiligheidsuitrusting van de kleine Citroën bestaat slechts uit twee airbags voorin. Pas vanaf juni 2004 kwam daar ABS bij. Bij de botsproeven van EuroNCAP haalde de C2 vier van de vijf sterren, een goede score.

Benzine en diesel

Kopers van de C2 konden kiezen uit viercilinder benzine- en dieselmotoren. Het benzine-aanbod begon bij 60 pk en liep op tot 122 pk voor het topmodel, de Citroën C2 VTR. Het Franse merk leverde ook diverse diesels met vermogens van 68 tot 109 pk. Deze hebben een gemiddeld verbruik van 6,5 l/100 km, de benzinevarianten verbruiken een liter meer, met uitzondering van de sterkste variant die 8,5 l/100 km nodig heeft.

Betrouwbaarheid

De statistieken van de wegenwacht laten vooral problemen met de motorelektronica zien. Verder zorgen kapotte dynamo's ervoor dat de C2 zich op het gebied van betrouwbaarheid in de middenmoot begeeft. Bij de apk vallen versleten remmen, roestende uitlaten, en een te grote stuurspeling op. Ook kapotte aandrijfassen komen wel eens voor. Roest op dragende delen is daarentegen juist opvallend afwezig.

Tweedehands Citroën C2

Wie op zoek is naar een tweedehands Citroën C2 kan ook een van zijn vele concurrenten overwegen, waaronder de Renault Twingo, Toyota Aygo en Chevrolet/Daewoo Matiz. Op Marktplaats staan bijna 250 Citroën C2 occasions. Prijzen starten rond de 1.500 euro. wk 11 Citroen C2 achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam