Aankooptips occasions: Fiat 500 (2007 – heden)

Fiat lanceerde succesnummer 500 precies vijftig jaar na de introductie van zijn illustere voorganger(tje). Ook deze cinquecento’s gingen als warme broodjes over de toonbank. Het vaakst in het wit, dat was heel lang hip. Zowel het in- als exterieur van de auto is speels vormgegeven en heeft een kenmerkende uitstraling. ------ Bekijk het aanbod Fiat 500 occasions op Marktplaats. ------ De Fiat 500 kreeg, kortom, een zeer geslaagd retro-ontwerp, maar dan wel met moderne technieken als een zuinig TwinAir tweecilindertje dat tot wel 85 pk ophoest en het Fiatje verbazingwekkend levendig maakt. Bijna twee keer zoveel vermogen kan ook: de snelste Abarth 500 levert 160 pk. Ertussen zitten nog een 1.2 en 1.4 viercilinder en sporadisch vind je een 1.3 liter JTD met een dieseltje onder de kap; voor de zeldzame urban kilometervretertjes.

Aandachtspunten

Een Fiat 500 heeft een aansprekend design en is in alle mogelijke uitvoeringen en kleurstellingen verkrijgbaar; leuk voor de bestuurder die vlot voor de dag wil komen en de auto precies aan zijn wensen wil aanpassen. Belangrijker is dat de Fiat 500 ook nog een prettige aandrijflijn en goede rijeigenschappen heeft. Tegelijkertijd zijn er ook potentiële problemen om op te letten. Zo wordt soms de sleutel niet meer herkend, waarna deze opnieuw moet worden ‘ingeleerd’. Verder weigert de Dualogic-automaat soms te schakelen. Dit kan komen door te weinig olie als gevolg van een lekkage of het betreft een elektronische storing. Tenslotte is het aan te raden om voor een model vanaf bouwjaar 2010 te gaan. In dat jaar werd de achterwielophanging verbeterd, waardoor de 500 wat minder stuiterig werd.

Tweedehands Fiat 500

Op Marktplaats staan ruim 1600 exemplaren van de Fiat 500 te koop. Ruim 20% daarvan betreft de cabrio en driekwart is handgeschakeld. Mocht je een diesel willen, wees dan snel, want er staan er momenteel slechts acht exemplaren te koop die op deze brandstof lopen. Prijzen beginnen net onder de 5.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam