Occasion van het jaar 2016

Het blad Automobiel Management reikt dit jaar voor het eerst een prijs uit voor de Occasion van het Jaar. Marktplaats was een van de partijen in de vakjury en zorgde, samen met VWE, BCA en Macadam, voor de cijfermatige onderbouwing. Alle auto's werden beoordeeld op diverse punten, waaronder marktaandeel, viewings, schades, prijzen, marges en statijden. Uiteindelijk trok de Mini Cooper aan het langste eind. Uit de cijfers van Marktplaats blijkt dat de Mini Cooper veel werd bekeken en dat er veel op dit model werd geboden.

Waardevast

De Mini Cooper is een leuke auto met sportieve rijeigenschappen. Vanwege de vele mogelijkheden om het exterieur te stylen zijn er ontzettend veel verschillende exemplaren te vinden. Een prettige bijkomstigheid is dat de Mini Cooper redelijk waardevast is.

Distributieketting

Mocht je op zoek gaan naar een tweedehands exemplaar dan is het verstandig om even te letten op de volgende punten: - Bij de Mini Cooper S is de distributieketting een bekend zwak punt. Een gebrekkige ketting - te herkennen aan een ratelend geluid - kan tot zeer ernstige motorschade leiden. - Het optionele glazen dak geeft nog al eens wat kraakjes en er komen ook gevallen van lekkage voor. - Kunststofdelen in het exterieur kunnen loslaten, dus controleer of alle delen vastzitten. - Exemplaren met een dakspoiler kunnen niet door de wasstraat. De gebruikte lijm zorgt ervoor dat de spoiler uiteindelijk los komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam