Review: Mini Countryman Cooper S ALL4 [VIDEO]

We gingen naar Oxford (Engeland) om kennis te maken met de nieuwe Mini Countryman, maar eigenlijk is er weinig Engels meer aan deze auto. Het merk Mini is in handen van de Duitsers van BMW en deze auto wordt geproduceerd in de Nederlandse fabrieken van Nedcar, in Born. ------ Klik hier voor alle Mini Countryman occasions ------ De Countryman is allesbehalve “mini”, want de auto groeide ten opzichte van z'n toch al niet zo compacte voorganger nog eens twintig centimeter in de lengte en drie centimeter in de breedte. Het levert een aardig ruime cabine op, die overigens nog altijd wat rommelig en weinig ergonomisch is. Er zijn benzine- en dieselmotoren leverbaar, variërend van 136 pk tot 231 pk. Wij reden voor deze test met de 192 pk en 280 Nm sterke Cooper S.

Roffelen en ploffen

De Cooper S is lekker vlot en klinkt goed in de Sport-stand, het uitlaatje roffelt en ploft er dan lustig op los. Wat betreft het weggedrag doet deze Cooper S het ook erg lekker, hij voelt meer als een hoog-op-de-poten hot hatch dan als een compacte SUV.

Net even iets anders

Met een vanafprijs van 32.900 euro begeeft deze Mini zich een beetje tussen de duurdere premium merken (BMW, Audi, Mercedes) en de budgetaanbieders (Nissan, Seat, Skoda) in. Kies je voor een Countryman, dan kies je voor uitstraling en “net even iets anders”, maar je levert iets in aan de praktische kant. Al met al verrast de Countryman ons in positieve zin, zeker met z'n strakke rijeigenschappen. Well played, Mini!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam