Aankooptips occasions: Porsche Boxster (2004-2012)

Sinds 1996 kennen we de Porsche Boxster, die in conceptvorm al in 1993 op de autoshow van Detroit stond. De eerste generatie (986) was een succes en ook de volgende generatie van 2004 (987) deed het goed. Niet zo gek natuurlijk, de verschillen waren niet enorm. Dat werd anders met de komst van de dichte versie, de Cayman. Die werd beduidend duurder en verkocht om die reden ook een stuk minder dan de Boxster. Door zijn fenomenale wegligging, degelijkheid en, zeker voor een tweezitter, praktische bruikbaarheid een zeer interessante Porsche. En dat laatste klinkt altijd lekker. -------- Bekijk alle Porsche Boxster occasions op Marktplaats --------

Aandachtspunten

Voor een open tweezitter is de praktische bruikbaarheid van de Porsche Boxster groot. Daarnaast heeft hij een fabelachtige wegligging, wellicht zelfs beter dan die van de 911. Ook fijn is dat hij erg degelijk is. Toch zijn er wel wat aandachtspunten: De krukaskeerring van de tussenas kan gaan lekken. Vanaf februari 2005 zijn er verbeteringen doorgevoerd maar pas in exemplaren van 2008 lijkt het probleem helemaal opgelost te zijn. Bij het openen van de deuren, horen de ruiten ongeveer 15 mm te zakken. Zakt de ruit niet of maar een paar millimeter dan is waarschijnlijk het raammechanisme defect. Controleer de onderzijde van de auto op schade. De Boxster heeft aan de onderzijde bij de voorwielen plastic lipjes die weggesleten of afgebroken kunnen zijn.

Tweedehands Porsche Boxster

Op Marktplaats staan een kleine honderd Porsche Boxsters te koop, van de tweede generatie ruim twintig. Ongeveer 40% heeft een automatische versnellingsbak en iets meer dan de helft van het aanbod betreft de sterkere Boxer S. Alle Boxsters hebben lederen bekleding en ongeveer de helft heeft xenon-verlichting. Aangezien de opties bij Porsche vrij prijzig zijn, zijn er grote verschillen in uitrusting. Prijzen beginnen rond de 6.500 euro voor de oudste Boxsters en rond de 15.000 euro voor exemplaren van de tweede generatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam