Een Lambo en een Porsche voor minder dan tien mille

Op Marktplaats vind je al een Porsche en zelfs een echte Lamborghini voor minder dan tien mille. Ze zijn bovendien geschikt voor het meest ruige terrein, want het zijn tractoren. Dat de ontwikkeling van de oorspronkelijke 'Volkswagen', de Kever, een opdracht van Adolf Hitler was, is onder autoliefhebbers algemeen bekend. De dictator wilde daarmee het volk aan de auto krijgen en zo de mobiliteit een impuls geven. Weinigen weten echter dat de opdracht aan Ferdinand Porsche ook het ontwerpen van een Volks-Schlepper omvatte. Prototypes Porsche ontwikkelde tegelijk met de Kever drie verschillende prototypes van de tractor, maar tot productie kwam het niet. Vanaf 1950 bouwde de firma Allgaier tractoren met een tweecilinder dieselmotor ontwikkeld door Porsche. In 1956 kocht Mannesmann de licenties. Het bedrijf bouwde Porsche tractoren tot en met 1963, in totaal 125.000 exemplaren.
Porsche tractor

Exotische merken onbetaalbaar? Op Marktplaats vind je een betaalbare Porsche of Lamborghini.

Lamborghini Dat Lamborghini tractoren produceert is bekender. Je komt ze vooral in Italië nogal eens tegen, omdat ze nog steeds geproduceerd worden. Sterker: een Lamborghini is verkozen tot Tractor van het Jaar 2014. Jaja, daarmee kun je bij je schoonmoeder voor de dag komen.  
Lamborghini tractor

Lamborghini tractor

Collectie sportauto's Een mooi verhaal is de ontstaansgeschiedenis van Lamborghini als bouwer van exotische sportauto's. Oprichter Ferrucio Lamborghini vergaarde zijn fortuin als bouwer van tractoren (sinds 1948). Hij bezat een collectie sportauto's, waaronder een Ferrari 250 GT. De straatauto's uit Maranello hadden destijds geen geweldige kwaliteit, omdat Enzo Ferrari naar verluidt al het geld in de racerij stopte. Lamborghini had een terugkerend koppelingsprobleem met zijn Ferrari dat zelfs de fabriek niet wist te verhelpen. Ferruccio wist het probleem wél op te lossen door de koppeling van een van zijn tractoren in te bouwen. Het verhaal gaat, dat toen hij Enzo (die slechts enkele tientallen kilometers verderop woonde) dit vertelde, deze Lamborghini bruuskeerde door iets te zeggen in de trant van 'Jij kunt gewoon niet autorijden, concentreer je liever op je tractoren'. Dat had hij beter niet kunnen doen.     Ferruccio verzamelde enkele van de beste ingenieurs van Italië om zich heen om een sportauto te bouwen die beter was dan de beste Ferrari. Drie maanden later, tijdens de autosalon van Genève van 1963, toonde hij de wereld de Lamborghini 350 GT. Ferrari had er een geduchte concurrent bij.    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam