De Renault Kadjar: mogelijk inclusief kajak en parachute [VIDEO]

Renault introduceert 2 februari de nieuwe Kadjar, a.k.a. de grote broer van de Captur, een cross-over voor het C-segment. Om belangstellenden alvast wat te masseren, plaagt het automerk ons nu met een filmpje over… een kajak. Geen oplichtende koplampen tegen een donkere achtergrond, geen details uit het interieur of mysterieus door het beeld glijdende flanken; nee, Renault breekt met de conventionele teasers en zet vol in op lifestyle, op toepassingen die de noodzaak van de nieuwe crossover moeten bevestigen. Misschien had Renault de Kadjar beter ‘Kajak’ kunnen noemen; de meest recente teaser die op Twitter en Facebook verscheen, valt op door het ontbreken van iedere link met de autowereld.

Buitenmensen

Wie denkt dat het filmpje, waarin een routinematige douche verandert in een wildwateravontuur, op zichzelf staat, moet nú even naar de site van Renault surfen (of kajakken). Ook dat onderdeel van de marketingcampagne onderscheidt zich door de afwezigheid van de auto in kwestie. Wat we er wel leren: Renault zet met de Kadjar in op buitenmensen. Op hanggliders en rafters, op mensen die van hun auto verwachten dat hij behalve ruimte ook terreineigenschappen bezit.
kadjar2

Sfeerimpressie van de website van Renault. Weinig relevant, tenzij de Kadjar de vliegende auto is waar we al jaren op wachten.

Het roept de vraag op of het ontwerp van de Kadjar misschien ondergeschikt is aan de gebruiksmogelijkheden. Ik denk dat Renault een risico neemt door geen tip van de sluier op te lichten. Natuurlijk, de spionagebeelden van de auto gaan inmiddels de wereld over, maar dat is toch iets anders dan een vanuit Frankrijk geregisseerde sneak preview; de eerste beelden van de auto die het vuurtje bij potentiële kopers alvast aanwakkeren. En áls je dan al gaat voor een lifestyle-campagne, waarom zet je dan in op activiteiten waar 99,9 procent van je doelgroep geen ervaring mee heeft?

Qashqai

Enfin, laat ik Renault maar een handje helpen, dat is het minste wat ik dan doen voor de eigenzinnige Fransen die ons tenslotte de geniale Espace brachten. De Kadjar zal – vooral mechanisch – grote overeenkomsten vertonen met de Nissan Qashqai. Een ruime crossover die zich eveneens prima thuisvoelt op zandpaden en in het bos. Het exacte aanbod is nog niet bekend, maar Renault levert de Kadjar in ieder geval met een benzine- (1,2-liter) en een dieselmotor (1,5-liter).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam