Review: Skoda Kodiaq [VIDEO]

Met de Kodiaq betreedt Skoda een nieuw segment: dat van de grote(re) SUV. Skoda is het value-for-money-merk van de Volkswagen groep en dus moet ook de Kodiaq méér waar voor zijn geld bieden dan de concurrenten. De Skoda Kodiaq is flink groter - en iets duurder - dan concerngenoten Volkswagen Tiguan en Seat Ateca, en is optioneel verkrijgbaar met drie zitrijen die in totaal aan zeven personen plaats bieden. Laadruimte is er in overvloed: 720 liter in een Kodiaq met vijf zitplaatsen en 630 liter in de zevenzitter met neergeklapte achterste zitrij. Met deze stoelen overeind blijft er 270 liter over.

Vierwielaandrijving

Er is keuze uit benzine- en dieselkrachtbronnen, variërend van 125 tot 190 pk. Vierwielaandrijving is leverbaar op alle varianten behalve de instapper en, samen met de nieuwe zeventraps DSG, standaard op de topmodellen, te weten de 2.0 TDI diesel (190 pk) en de 2.0 TSI benzine (180 pk).

Altijd een ruime voldoende

De Skoda Kodiaq heeft misschien niet het spannendste voorkomen, maar combineert wel een ruim, aangenaam en goed afgewerkt interieur met prima rijeigenschappen. Los van de enorme binnenruimte blinkt de Kodiaq nergens echt in uit, maar is het wel een auto die op alle vlakken een ruime voldoende scoort. De prijzen zullen waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met die van de Skoda Superb. Wil je graag deze of een andere SUV kopen? Klik hier voor het gehele aanbod op Marktplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam