Review: Subaru Levorg [VIDEO]

De Subaru Levorg is de opvolger van de Legacy. Het nieuwe model moet een jongere doelgroep aanspreken, maar lukt dat ook? De Subaru Legacy was niet de meest hippe stationcar die je kon kopen. De Levorg moet daar verandering in brengen, want Subaru wil ook de jongere doelgroep aanspreken. En dus werd gekozen om een sportief ogende station te bouwen op het chassis van de WRX STI. Daar is dus ook het onderstel van afgeleid en dat is misschien wel meteen het grootste manco aan deze auto: een straf onderstel is leuk met 350 pk, maar met een 170 pk sterke 1.6 gekoppeld aan een Lineartronic CVT voelt het een beetje out of place.

Vierwielaandrijving

Wel heel goed: de Symmetrical All Wheel Drive. Deze standaard aanwezige vierwielaandrijving werkt permanent en niet op afroep zoals bij veel concurrenten het geval is. De reden: inschakeling kost bij een snel systeem van een concurrent ongeveer 300 milliseconden en in die tijd leg je bij 120 km/u ongeveer tien meter af. Het nadeel van deze extra veiligheid: een hoger brandstofverbruik.

Dagdromen

Ook goed: de 1.6 boxermotor. Deze loopt heel mooi en dankzij de boxerconfiguratie bijna trillingsvrij. Heel snel is de Levorg met de boxer helaas niet. De sprint naar 100 km/u kost 8,9 seconden en dat is trager dan je zou willen in een auto die een jonge doelgroep moet aanspreken. Wellicht moet Subaru eens kijken of de 2.0 liter uit de Forester XT met zijn 241 pk in deze auto past. Of het blok uit de WRX STI, als we dan toch aan het dagdromen zijn. Lijkt ons een fijne combinatie en dan heeft die luchthapper op de motorkap meteen ook meer bestaansrecht! De Levorg is verkrijgbaar vanaf 35.995 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam