Audi A1 Volvo C30 Volkswagen Polo in de stad

 
Polo

VW Polo

Autorijden in de hoofdstad is een waar specialisme. We zochten naar drie auto’s die in Amsterdam het beste tot hun recht komen. In autoreclames rijdt men altijd glimlachend over glooiende bergwegen waar in de verste verte geen enkele auto is te bekennen. Dat is de droom, nu de realiteit. De hoogste dichtheid slecht afgestelde stoplichten ter wereld, fietsers verrassen je van alle kanten en parkeerplaatsen zijn krap. We vonden drie kleinere auto’s die wendbaar en robuust zijn, maar er toch stijlvol uitzien.

De zuinige Polo

De Volkswagen Polo is een vast onderdeel in het straatbeeld. Geen wonder, want de Polo staat bekend om zijn veiligheid en zuinigheid in gebruik. Dat laatste kan worden geoptimaliseerd door te kiezen voor een 1.2 TDI Bluemotion Easyline uitvoering. Hiermee wordt compactheid gecombineerd met een verbruik in de stad van 4 liter per 100 kilometer. De draaicirkel bedraagt 10,6 meter voor het betere manoeuvreren als een van de grachten weer is geblokkeerd door een uitladende vrachtwagen.

Een kleine maar stevige Volvo

Volvo C30

Volvo C30

Volvo heeft een naam hoog te houden als het om robuustheid gaat. Vreemd genoeg lijkt de C30 een beetje een ondergeschoven kind van het merk. Jammer, want zelfs met een driedeurs Volvo laat je je niet intimideren door scheve Amsterdammertjes. De 1.6 Advantage is met een lengte van 4,25 iets groter dan de Polo maar hij heeft eenzelfde draaicirkel. Voor een zuinige optie kies je de D5 Summum, een dieseluitvoering die in de stad 1 op 12,5 rijdt.

Inventief rijden met de Audi A1

Audi A1

Audi A1

Net als Volvo heeft Audi een fraai driedeursmodel voor de stadsmens. Iedereen weet dat rijden in stadverkeer meer brandstof kost, vandaar dat de Audi A1 scoort met een aantal energiesparende oplossingen. Alweer een stoplicht op rood? Je haalt je schouders op dankzij het start-stopsysteem waarmee de motor zichzelf uitschakelt wanneer je stilstaat. Bovendien wordt de rem- en bewegingsenergie omgezet in elektriciteit voor de dynamo wat weer vermogen bespaart bij het versnellen. De A1 Ambition 1.6 TDI verbruikt in de stad 4,4 liter per 100 kilometer. Laten we ten slotte een belangrijk obstakel niet vergeten: de verkeersdrempel. De A1 heeft een McPherson-voorwielophanging met dempers en vering waarmee je comfortabel over die net te hoge drempel wordt geholpen. Zuinigheid, bescherming en wendbaarheid, met deze drie stijlvolle en moderne kleine auto’s waagt de Amsterdammer zich zelfs voorbij de A10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam