Autoshow van Genève: De vijf mooiste toekomstvisies

Op de belangrijkste autoshow ter wereld, die in Genève, barst het altijd van het nieuws. Dit zijn de studiemodellen die wat ons betreft niet snel genoeg kunnen komen.

1. Volvo Estate Concept

Volvo Estate Concept

Volvo Estate Concept

De Retro-trend is in autoland nu al een decennium of twee aan de gang en het houdt maar niet op. Bijster origineel is het allemaal niet, maar dat doet niets af aan de pure schoonheid die sommige klassieke ontwerpen in een nieuw jasje houden. Neem deze Volvo Concept Estate, losjes gebaseerd op de P1800 ES uit 1971. We kunnen slechts hopen dat Volvo veel van de elementen van deze shooting brake vertaalt naar een toekomstige V60 en/of V70. De nieuwe Volvo XC90 die eind dit jaar op de markt komt, krijgt in ieder geval een dergelijk dashboard, met een centraal geplaatst display op iPad-formaat.

2. Maserati Alfieri

Maserati Alfieri

Maserati Alfieri

Schoonheid kun je aan de Italianen in het algemeen, en aan Maserati in het bijzonder, wel overlaten. Neem nou deze Maserati Alfieri, vernoemd naar de meest prominente van de zes broers die aan de basis stonden van het roemruchte merk. Met zijn opengesperde muil en gemeen priemende oogjes, doet hij mij van voren aan een diepzeemonster denken dat onder een dikke laag drab geduldig wacht tot zijn volgende slachtoffer nietsvermoedend voorbij zwemt (is dat eigenlijk wel een compliment?) Hoe dan ook, indrukwekkend is de Alfieri in ieder geval. En Maserati heeft bevestigd dat over een jaar of twee een hiervan afgeleide productieversie (gepositioneerd onder de Maserati Granturismo) op de markt komt.

3. Mazda Hazumi

Mazda Hazumi

Mazda Hazumi

Officieel nog een studiemodel, maar de Japanners hebben al verklapt dat de opvolger van de Mazda 2 (begin 2015 verwacht) als twee druppels op deze Hazumi gaat lijken. Denk er normaal geproportioneerd lichtmetaal onder, en gewone deurgrepen en zijspiegels aan, en Mazda zet in de compacte klasse een auto neer waarvan het design net zo dynamisch is als dat van de Alfa Mito. We zijn dan ook benieuwd naar het eindresultaat.

4. Skoda VisionC

Skoda VisionC

Skoda VisionC

Skoda heeft zijn sporen als maker van degelijke no-nonsense-auto's inmiddels dubbel en dwars verdiend. Het merk vind het onderhand dan ook terecht tijd om de designpaden eens wat te verkennen. De Skoda VisionC is een studiemodel voor een vijfdeurs 'coupé' die zich in 2016 tussen de Octavia en de Superb moet gaan nestelen. Designelementen zoals de grille, de scherpe lijnen en de driehoekige koplampen zijn kenmerken van Skoda's ontwerptaal voor de komende tijd. Deze gaan we dan ook terugzien op andere modellen.

5. Volkswagen T-Roc

Volkswagen SUV-Studie T-ROC

Volkswagen SUV-Studie T-ROC

De Volkswagen T-Roc is opnieuw een zeer realistisch studiemodel. De fabrikant heeft aangekondigd in 2017, op basis van de Golf, met een productieversie in de geest van deze compacte SUV te komen. Als basis dient de Q1 van concerngenoot Audi. Opvallend aan het ontwerp is de nieuwe grille die toekomstige SUV's van Volkswagen een meer onderscheidend uiterlijk moet geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam