Review: Volkswagen Amarok V6 TDI [VIDEO]

De Volkswagen Amarok is geen auto die je als particulier snel zult aanschaffen, maar wel één die je zakelijk zou kunnen overwegen. Het belastingklimaat in Nederland zorgt nog steeds voor een zekere sturing hoe en welke auto’s er op de wegen verschijnen. Op geel kenteken verlangt de overheid dik 40 mille aan bpm, dus een versie op grijs kenteken verdient de voorkeur. --------- Interesse in een tweedehands Volkswagen Amarok? Klik hier voor het aanbod! ---------

Verlengde laadbak

Om aan de specifieke regels voor een grijs kenteken te voldoen, wordt de laadbak van de Amarok met 350 mm verlengd. Fijn als er lange spullen mee moeten worden genomen, maar het maakt de toch al forse Amarok nog minder wendbaar. Onder de motorkap zijn louter nog varianten van de befaamde V6 TDI te vinden, terwijl er voorheen juist tweeliter TDI-motoren werden gebruikt. Het grotere slagvolume geeft extra trekkracht en dat is voor dit type auto, met vaak zware belading, erg wenselijk. In de basisuitvoering heeft de Amarok een bescheiden 163 pk, de topversie beschikt over 225 pk.

Aandrijving

Je kunt verder nog voor verschillende aandrijfvarianten kiezen: achterwielaandrijving, inschakelbare 4MOTION-vierwielaandrijving (voor de handgeschakelde versies) of 4MOTION permanente vierwielaandrijving voor de uitvoeringen met een achttraps automatische versnellingsbak. De prijzen beginnen bij zo’n 25 mille, terwijl de geteste uitvoering begint bij 42 mille. Exclusief belastingen, dat wel, maar dat is ook de manier waarop de Amarok zakelijk in de boeken gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam