Aankooptips occasions: Volvo XC60 (2008-2017)

Voor Volvo kwam de XC60 op een goed moment. Consumenten waren door de opkomende crisis op zoek naar iets kleiners dan bijvoorbeeld de XC90. De XC60 was de eerste Volvo die was uitgerust met het zogenaamde City Safe Braking System. De auto remt en stopt zelfstandig als de bestuurder niet reageert op een waarschuwing voor een obstakel van dit radarsysteem. Het motorenaanbod was iets minder vooruitstrevend, maar evengoed dik voor elkaar met onder andere de bekende en betrouwbare vijfcilinders. ------ Bekijk alle Volvo XC60 occasions op Marktplaats. ------

Aandachtspunten

Pluspunten van de XC60 zijn de veiligheid, ruimte en het comfort. Daarnaast wordt de styling vaak goed gewaardeerd. Mogelijke gebreken zijn er echter ook. Automaten willen wel eens hakerig gaan schakelen – spoelen kan dan soelaas bieden. Ook raken de temperatuursensoren van het motorblok wel eens defect; de motor houdt dan af en toe in. Verder kan er bij de D3- en D5-diesels een waarschuwing op het dashboard verschijnen over een te lage koelvloeistofstand. Meestal is bijvullen voldoende, maar bij vroege D3’s zijn ook gevallen bekend dat er een scheur in het motorblok zat of er een koppakking lek was.

Tweedehands Volvo XC60

Op Marktplaats zijn bijna 400 Volvo XC60’s te vinden. Bijna 80% is diesel (!) en hetzelfde percentage heeft een automatische versnellingsbak. De meeste XC60’s hebben een navigatiesysteem, parkeersensoren en lederen bekleding. Prijzen beginnen rond de 13.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam