Youngtimers: Jaguar S-Type en Volvo S80

Youngtimer rijden is het leukst als je veel geld bespaart. Daarom deze week twee executive limo's die in aanmerking komen voor veel belastingvoordeel. Omdat je bij een youngtimer (auto's vanaf vijftien jaar oud die je zakelijk rijdt) bijtelling betaalt over de huidige economische waarde, kunnen voorheen financieel onhaalbare auto's ineens heel bereikbaar worden. Hoe dikker de auto, des te meer je het gevoel hebt dat je er geld mee bespaart. Deze keer twee zakelijke limousines: de Jaguar S-Type en de Volvo S80. Auto's voor de ondernemer die niet in de geijkte Audi, BMW of Mercedes wil komen voorrijden.

Jaguar S-Type (1999)

wk 02 Jag S-Type Met de S-Type introduceerde Jaguar in 1999 sinds lange tijd weer eens een auto in de hoge middenklasse. Daarin gingen de Engelsen de concurrentie aan met auto's als de BMW 5-serie en de Mercedes E-klasse. Van het model moet je houden, maar in ieder geval had de vierdeurs sedan vergeleken met de concurrentie een meer onderscheidend uiterlijk. Onderscheidend, maar dan in negatieve zin, was ook het feit dat de S-Type niet met een dieselmotor leverbaar was. Het motorenaanbod bestond uit twee benzinemotoren: een 3.0 V6 en een 4.0 V8. Die laatste was alleen leverbaar in combinatie met een automaat, de V6 is er ook met een handbak.

Volvo S80 (1998)

wk 02 Volvo S80 Het Zweedse Volvo staat bekend om zijn hoge veiligheidsniveau. De S80, het toenmalige topmodel, was op dat gebied dan ook voorzien van de laatste snufjes zoals whiplashbescherming en gordijnairbags. Daarnaast viel destijds bij dit model het hoge kwaliteitsniveau op. Gezien de astronomische kilometerstanden waarmee ze op Marktplaats worden aangeboden (vier en vijf ton zijn geen uitzonderingen) heeft de S80 die indruk ook waargemaakt. In tegenstelling tot Jaguar was Volvo wel zo slim om een dieselmotor aan te bieden. De S80 is bij ons verkocht met een hele reeks vier, vijf- en zescilinder benzinemotoren en een vijfcilinder diesel. Op het topmodel, de zescilinder benzinemotor na, zijn alle motorvarianten geleverd met zowel handbak als automaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam