3 ideale tweedehands winterauto’s voor rond de vijf mille

Sommige voorspellers geloven dat de zachte aanloop van de afgelopen maanden de komst van een strenge winter betekent. Onder barre omstandigheden zijn deze vierwielaangedreven personenauto's ideaal. Voor zowel gezinnen als zakelijk gebruik, want alle drie zijn ze leverbaar als vierdeurs sedan of als vijfdeurs stationwagon. -------- Bekijk alle tweedehands auto's op Marktplaats. --------

Subaru Impreza (vanaf 1992)

Subaru levert tegenwoordig al zijn modellen met standaard vierwielaandrijving, maar dit was niet altijd het geval. De basisversie van de Impreza, voorzien van een 1,5 liter benzinemotor, had in de eerste generaties voorwielaandrijving. Een ander kenmerk van het Japanse nichemerk zijn de boxermotoren. De platte bouwwijze hiervan zorgt voor een laag zwaartepunt wat bijdraagt aan de wegligging in bochten. Liefhebbers zweren bij de typerende roffel van dit motortype.

BMW 3-serie (vanaf 1985)

De BMW 3-serie was er al veel eerder (als E21 vanaf 1975), maar vierwielaandrijving past het merk pas sinds 1985 toe in de tweede generatie, de BMW E30. Deze typen waren herkenbaar aan de 'x' achter de typeaanduiding (325ix). Voor de derde generatie 3-serie sloeg BMW vierwielaandrijving over om het vanaf 2000 met de BMW E46 weer te herintroduceren, opnieuw alleen in de 'dikste' versies met zescilinder lijnmotor. De typeaanduiding veranderde in BMW 325xi.

Audi A4 (vanaf 1994)

Audi heeft in de jaren tachtig furore gemaakt gemaakt met zijn Quattro vierwielaandrijving. Sinds die tijd is het systeem op vrijwel ieder model leverbaar geweest. In de A4 (vanaf 1994) (zie ook openingsfoto) werd het steeds meer gemeengoed, maar zelfs op zijn voorgangers (sinds de tweede generatie Audi 80, vanaf 1980), was het al te bestellen. Net als Subaru leverde Audi zijn 4WD-systeem ook in combinatie met kleinere viercilindermotoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam