Review: Audi S4 [VIDEO]


De nieuwe Audi S4 is in het grijs niet heel erg opvallend, maar schijn kan bedriegen. De S4 is in staat om indrukwekkende prestaties te leveren. Personen die wat minder met auto's hebben zullen denken dat dit gewoon een Audi A4 is, maar de kenner weet gelijk waar een S4 toe in staat is. Het is veel meer dan een snelle versie van de A4 (geworden). Audi heeft stappen gemaakt om de S4 spannender te krijgen dan z'n voorganger.

Quattro naar achteren

De vierwielaandrijving werd door sommigen als saai bestempeld, en zodoende stuurt het quattro-systeem nu 60% van de kracht naar achteren. Zo spannend als bij de nieuwe Focus RS wordt het niet, maar de vierwielaandrijving is bij Audi dan ook met name bedoeld om gripverlies tegen te gaan.

4,7 seconden

De motor levert 354 pk en 500 Newtonmeter aan koppel dat al beschikbaar is vanaf 1.370 toeren per minuut, wat zorgt voor een sprint van 0 naar 100 in 4,7 seconden. Het interieur is zoals we dat kennen van Audi: erg goed. De gebruikte materialen zorgen voor een sublieme afwerking. De nieuwe Audi S4 is leverbaar vanaf 76.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam