Aankooptips occasions: Mercedes-Benz CLS (2004-2010)

Met deze opvallende CLS, gebaseerd op de E-klasse W211, creëerde Mercedes-Benz een nieuw kader dat vaker navolging zou krijgen: de vierdeurs coupé. Onder andere om zich duidelijk te onderscheiden van de E-klasse was deze W219 alleen leverbaar met de grotere motoren, met zes of acht cilinders. Ook leek deze comfortabele en stijlvolle CLS wat betrouwbaarder dan de E: diens kinderziektes kwamen in deze coupé eigenlijk niet meer voor. ---- Klik hier voor alle Mercedes CLS occasions op Marktplaats. ---- CLS’en zitten vaak goed in de opties. Met een beetje geluk vinkte de eerste eigenaar de lekkerste versie aan: de AMG-variant met V8 voorzien van een compressor in de CLS 55 AMG of zelfs de atmosferische, 6.2 liter metende V8 in de CLS 63 AMG. Daarmee word je vooral bij de plaatselijke pomphouder met alle egards ontvangen.

Aandachtspunten

Voor de CLS 350 met M272-motor tot 2009 geldt dat de tandwielen die de balansassen aandrijven snel kunnen slijten. De motor gaat dan onrustig lopen en geeft mogelijk een storing. Reparatie is prijzig, soms is coulance nog mogelijk. Als je bij een koude start van met name de V6 CDI-motor geratel hoort, kan dat duiden op een opgerekte ketting. Deze moet je vervangen voordat er meer schade ontstaat. Ook kan er bij de V6 CDI olielekkage van de turbo in het spruitstuk ontstaan, welke dan soms vervangen dient te worden. Tenslotte willen bij de CLS de elektrische ramen voor nog wel eens kraken of defect raken. Even testen dus.

Tweedehands Mercedes CLS

Op Marktplaats staan ruim 100 Mercedes CLS’en van deze generatie te koop, hiervan heeft ongeveer een derde een V8, de helft een dieselmotor en meer dan de helft een open dak. Een automatische versnellingsbak was overigens standaard, net als lederen bekleding. Prijzen beginnen rond de 10.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam