Review: Mercedes-AMG GLC43 [VIDEO]

Enige verwarring over de Mercedes-AMG GLC43 is voorstelbaar, want de naam GLC is nieuw binnen het Mercedes-gamma. Feitelijk is het een opvolger van de lekker hoekige GLK, maar Mercedes heeft een poging gewaagd wat meer logica in de naamgeving te verkrijgen. De GLK is qua grootte en techniek verwant aan de C-klasse, dus vanaf nu mag die door het leven als GLC. Een zelfde exercitie maakte van de ML de GLE en van de GL de GLS. ------- Wil je een nieuwe of tweedehands Mercedes kopen? Klik dan hier! ------

AMG light

Het is dus een midsize SUV en daarmee een auto die vooral moet concurreren met de Audi Q5, BMW X3, Volvo XC60 en als AMG ook nog met de Porsche Macan. Het is wel een soort AMG light, want in het vooronder vinden we niet een van de befaamde V8 motoren, maar een meer bescheiden V6. Dankzij twee turbo’s levert het drie liter grote blok 367 pk vermogen en 520 Nm koppel.

Waanzinnig lekker

Zoals het een echte AMG betaamt, klinkt de V6 waanzinnig lekker en het blok weet ook bijzonder goed raad met een toch niet al te compacte GLC. In 4,9 seconden staat er 100 km/u op de klok en de begrenzer maakt bij 250 km/u een einde aan de acceleratie. Een winnaar dus? Nou ja, de prijs is ook stevig. De Mercedes-AMG GLC43 is er pas vanaf 90 mille, een instapdiesel kost ook nog dik 50 mille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam