Aankooptips occasions: Seat Leon I (1999-2005) [VIDEO]

De eerste generatie Seat Leon kwam 'gewoon' op de markt als vijfdeurs hatchback-alternatief voor de Seat Toledo, maar groeide uit tot een bestseller voor het Spaanse merk. De Leon is een sportieve en betaalbare occasion, maar wel een met een paar serieuze aandachtspunten. Klik hier voor alle tweedehands Seats Leon op Marktplaats.

Soepel schakelen

De auto is grotendeels gebaseerd op de techniek van de Volkswagen Golf IV. De handgeschakelde zesbak is gevoelig, schakelen moet soepel en zonder bijgeluiden gaan, anders zit er een potentieel dure reparatie aan te komen.

Elektrische problemen en lekkages

Verder zijn er een hoop elektrische problemen, met name de verlichting (exterieur en dashboard) is een zwak punt. Een kapotte remlichtschakelaar komt ook veel voor en zorgt er op miraculeuze wijze voor dat de motor slecht gaat lopen. Even de schakelaar vervangen en de problemen zijn doorgaans verleden tijd. Tenslotte zijn lekkages bij de achterlichten, voordeuren en onder de voorruit veroorzakers van allerlei storingen.

Prijzen

Prijzen variëren van 750 euro voor een auto die op z'n tandvlees loopt, tot ongeveer 9.000 euro voor een verse Cupra of Cupra R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam