5 steengoede autocommercials [VIDEO]

In de wereld van de automarketing zien we meestal oerdegelijke reclames waarin gebruiksgemak, techniek en luxe centraal staan. Maar gelukkig zijn er ook positieve uitschieters. Kijk even mee naar vijf geestige, originele en intelligente autocommercials. Mede mogelijk gemaakt door onze vrienden van YouTube.

Het zesde zintuig van Hyundai (2014)

Hoewel de Hyundai Genesis niet in Nederland wordt geleverd, kon ik deze niet laten lopen. De commercial over het zesde zintuig van vaders verscheen tijdens de Superbowl van 2014 en dan weet je van te voren: daar zit een heleboel geld in. Het resultaat is wonderschoon.

Love from Land Rover

Land Rover komt met een spot in een nieuwe internettraditie. Zoals eerder Heineken haar bierdrinkers verraste met UEFA Champions League tickets, gaat Land Rover op pad om vier vrienden een gelukkige Valentijn te bezorgen. Is het echt of geacteerd? Waarschijnlijk het laatste, maar dat maakt de emotie er niet minder om.

Hands van Honda

De enige commercial in het rijtje waarin meer centraal staat dan alleen een auto. Honda oogstte veel lof met een schitterende en ronduit kunstzinnige samenvatting van de historie van Honda Motors.

Volkswagen, The Force

Je kent deze waarschijnlijk al, maar dat maakt ‘m niet minder leuk. The Force van Volkswagen is één van de beste autospots ooit. Wat de spot zo sterk maakt? Dat de Volkswagen Passat er nauwelijks in voorkomt. En toch is de sympathie die je voelt voor dat zoontje onlosmakelijk verbonden met de Duitse middenklasser – je zou bijna vergeten dat het de vader is die de knipperlichten laat oplichten. En wie durft nu nog te beweren dat Duitsers geen humor hebben?

Peugeot gaat retro

Ken je die Peugeot 205 gti commercial uit 1986 nog, waarin James Bond het in de rode duivel opneemt tegen een potente bommenwerper? Die reclame heeft nu een vervolg gekregen. Volledig over the top, maar het doel heiligt de middelen; na het zien van deze spot heb je spontaan zin om de 208 GTi over een ijsvlakte te jagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam