Aankooptips occasions: Audi Q5 (2008 – heden) [VIDEO]

Je zou het misschien niet denken, maar de Audi Q5 is al bijna acht jaar op de markt. Aan de verkoopaantallen te zien is het een populaire auto om nieuw aan te schaffen, maar is een Q5 ook interessant als occasion? In 2008 kwam Audi met de Q5, een model dat werd gepositioneerd onder de grotere Audi Q7. In 2012 kreeg de Q5 een facelift. De meest ingrijpende veranderingen waren scherpere lijnen aan de voor- en achterkant en nieuwe lampen. Ook kwam er een achttraps automatische versnellingsbak.

Versnellingsbakken

Er staan ongeveer 150 Audi Q5 occasions te koop op Marktplaats. 55% daarvan heeft een benzinemotor en bijna 45% een dieselmotor. Er staan ook twee hybride Q5's te koop. Aandachtspunten zijn er onder andere voor de zeventraps S-tronic automatische versnellingsbakken die gingen haperen, het meer dan behoorlijke olieverbruik van de 2.0 TFSI en diverse elektronische problemen.

Goede kandidaat

De 2.0 TDI is betrokken bij het Dieselgateschandaal. Het zou dus kunnen dat de auto nog wordt teruggeroepen voor een fix. Een Q5 heeft fijne rijeigenschappen voor een SUV, is degelijk en erg veilig. Dat maakt 'm in potentie een goede kandidaat als occasion. Een tweedehands Q5 bezitten kan al vanaf 15.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam