Review: Audi S8 Plus [VIDEO]

Enorm veel comfort en toch meer vermogen dan de meeste supercars, dat kenmerkt de nieuwe Audi S8 Plus. De echte autoliefhebbers zullen de S8 Plus wel herkennen maar het blijft een ingetogen auto die niet echt opvalt; vooral niet in de grijze kleur die wij rijden. Toch vreemd gezien de serieuze prestaties van de S8 Plus.

Gigantisch vermogen

De V8 TFSI produceert 605 pk en 750 Nm aan koppel en dat is erg veel. Hierdoor heeft dit slagschip meer vermogen dan bijvoorbeeld een Porsche 911 Turbo S of een McLaren 570S. Door dit gigantische vermogen duurt de sprint naar 100 slechts 3,8 seconden. Bij 100 kilometer per uur hoeft het niet op te houden, de S8 Plus is namelijk begrensd op 305 kilometer per uur.

Leer en carbon

Naast de prestaties is ook het interieur erg goed. Er is veel gebruik gemaakt van leer met, waar van toepassing, rode stiksels en ook zijn sommige delen van carbon gemaakt. Dat laatste heeft natuurlijk als voordeel dat het een stuk lichter is en het benadrukt tevens de sportieve aspiraties van de S8 Plus. Mocht je een Audi S8 Plus willen aanschaffen, dan kan je vanaf nu terecht bij de dealer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam