Review: Ford Focus RS [VIDEO]

Omdat de concurrentie tussen de super hot hatches ontzettend hevig, is moet de Ford Focus RS aan hoge standaarden voldoen om mee te kunnen draaien in dit segment. Ford heeft met een speciaal vierwielaandrijvingsysteem echter een troef in handen. Ford heeft al veel ervaring in dit supersportieve segment. Eerder kwam het merk al met diverse versies van de Focus RS en ook de speciale Focus RS500 was een fantastische auto. Een groot verschil is echter dat die het moesten doen met alleen voorwielaandrijving. Door middel van speciale koppelingen en een op de achteras gemonteerd differentieel is nu een compleet andere rijbeleving mogelijk.

Driftmodus

Er zijn diverse rijmodi beschikbaar zoals normaal, Sport en Track. De meest unieke is echter de driftmodus. Doordat 70% van het vermogen naar de achterwielen gestuurd kan worden is het mogelijk een drift te maken, iets wat andere vierwielaangedreven concurrenten niet lukt doordat hun systemen niet zoveel kracht naar de achterwielen kunnen sturen.

Best sturende auto

Het blijft jammer dat met een prijs van 50.000 euro het interieur kwalitatief achterblijft. Toch zul je de echte rijliefhebbers daar niet over horen klagen, een Focus RS koop je tenslotte om z'n rijeigenschappen en die zijn echt fantastisch. Het is Ford gelukt om de best sturende auto in dit segment te maken en dat is heel knap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam