Review: Toyota Auris Touring Sports Hybrid [VIDEO]

Nog een kleine twee maanden hebben leaserijders de tijd om een auto met 14% bijtelling te bestellen. Indien de auto namelijk na 31-12-2015 op kenteken komt, vervalt deze categorie. In de praktijk betekent dit dat veel huidige auto's met 14% bijtelling dan in de 21% bijtellingscategorie zullen gaan vallen, zoals de onlangs besproken Lexus CT200h. Ook de Toyota Auris Touring Sports Hybrid kan nog heel even profiteren van de lage(re) categorie. De hoogste tijd dus voor een test.

Facelift

Halverwege 2015 kreeg de Toyota Auris een facelift. Voornamelijk de voorkant en het interieur werden flink aangepakt; maar ook op andere plekken zijn nog wat subtiele veranderingen doorgevoerd.

Bekende techniek

De techniek van de Toyota Auris Hybrid is grotendeels gelijk aan die van, onder andere, de Toyota Prius en de Lexus CT200h. De 1,8 liter viercilinder is gekoppeld aan een elektromotor. Samen zijn deze twee goed voor een systeemvermogen van 136 pk en 142 Nm koppel. Een erg betrouwbare combinatie gezien de ervaringen tot dusver.

Comfortabel

De aandrijflijn in combinatie met de rest van de auto zorgt voor comfortabele ritten. De stoelen zijn goed, er zijn degelijke materialen gebruikt in het interieur en de auto is erg stil. Zo stil dat je bij het elektrisch rijden enkel wat bandengeruis hoort. Wanneer de benzinemotor ingeschakeld wordt, verhoogt dit het geluidsniveau enigszins, maar ook dan blijft het bescheiden. Sportieve intenties heeft de Auris niet. Sturen doet de auto in alle eerlijkheid nog best aardig, maar accelereren gaat niet bepaald rap: meer dan elf seconden heeft de Auris nodig om de 100 km/u te bereieken.

Conclusie & prijs

De Toyota Auris Touring Sports Hybrid is een comfortabele en stille auto. Sportieve rijders moeten hun heil ergens anders zoeken, al zullen zij toch niet de voornaamste doelgroep zijn van deze auto. De meesten zullen deze Auris kiezen voor de lage bijtelling. Hij is verkrijgbaar vanaf 26.595 euro en de hatchback-versie is nog wat goedkoper. Mocht je de auto nog voor 1 januari 2016 in ontvangst nemen, dan profiteer je nog van de lage 14% bijtellingscategorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam