Review: Mercedes-AMG C63 S Coupé [VIDEO]

Waar de vorige Mercedes-AMG C63 de beschikking had over het brute atmosferische 6,2-literblok, krijgt de nieuwe generatie een 4,0-literblok met twee turbo´s. Maar is dat net zo lekker?

Motorblok

De vorige generatie van de C63 had een atmosferische V8 van 6,2 liter dat bekend stond om zijn brute vermogen en vooral het geweldige donkere geluid dat hij produceerde. De nieuwe generatie klinkt lang zo lekker niet als het model dat hij vervangt. Het geluid van de nieuwe 4.0 V8 biturbo klinkt een heel stuk braver. Dat valt aan te passen door een sportieve rijmodus te kiezen, maar ergens weet je dat je gefopt wordt door de engineering die gedaan is. Toch is het nieuwe blok een stukje zuiniger en produceert het ook nog eens meer vermogen.

Indrukwekkende prestaties

De nieuwe generatie komt er als C63 en C63 S. De C63 S is de iets krachtigere versie en heeft 510 pk. De normale moet het doen met ‘slechts’ 476 pk, maar heeft ook indrukwekkende prestaties. De S-versie haalt 100 kilometer per uur vanuit stilstand in 3,9 seconden en gaat door tot de begrensde topsnelheid van 250 kilometer per uur. Mocht je echt harder willen, dan kan dat ook. Kies in de optielijst voor het AMG Drivers pakket en Mercedes verhoogt de topsnelheid naar 280 kilometer per uur.

Echte rijdersauto

De C63 is een echte rijdersauto. Toch zijn er verschillende rijmodi beschikbaar. AMG Ride Control is standaard op de C63 en zorgt ervoor dat er door de bestuurder gekozen kan worden uit Comfort, Sport, Sport+ en Race. ESP staat standaard aan. Gevorderde bestuurders kunnen ook nog kiezen om de ESP in sportmodus te zetten of helemaal uit te schakelen.

Conclusie & prijs

Het geluid van de vorige generatie zal zeker gemist gaan worden, maar toch stelt de nieuwe C63 niet teleur. De prestaties zijn indrukwekkend en hij is er qua rijeigenschappen ook erg op vooruit gegaan. De Mercedes-AMG C63 Coupé is leverbaar vanaf 106.657 euro. Indien je de C63 S wilt hebben dan mag je 115.157 euro achterlaten bij de dealer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam